ΚΟΣΜΟΣ

Γιούνκερ: Θα ήταν σοβαρό λάθος η διακοπή των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Τουρκία

Η διακοπή των διαπραγματεύσεων για την ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση θα συνιστούσε «ένα σοβαρό λάθος της εξωτερικής πολιτικής» κρίνει ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο γερμανικό τηλεοπτικό κανάλι ARD και πρόκειται να προβληθεί την Κυριακή.

Στη συνέντευξη, αποσπάσματα της οποίας δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα, ο Γιούνκερ είπε ότι θα ήταν αντιπαραγωγικό να «παγώσουν» οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Τουρκία, απορρίπτοντας την πρόταση του καγκελαρίου της Αυστρίας Κρίστιαν Κερν.

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής παραδέχτηκε ότι η Τουρκία επί του παρόντος δεν μπορεί να γίνει μέλος της ΕΕ.

«Η Τουρκία, στην κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα, δεν μπορεί να γίνει μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Και σίγουρα όχι αν επαναφέρει τη θανατική ποινή, όπως ζητούν ορισμένοι», τόνισε.

«Δεν νομίζω ότι θα βοηθούσε αν λέγαμε μονομερώς στην Τουρκία ότι οι διαπραγματεύσεις τερματίζονται», πρόσθεσε.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact