ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Γκέλα για τον Ολυμπιακό στην Ξάνθη

Σε κακό δαίμονα εξελίσσεται η Ξάνθη στα Πηγάδια, η οποία «φρενάρει» τον Ολυμπιακό για τρίτη συνεχόμενη σεζόν στο πρωτάθλημα και τέταρτη στο σύνολο μαζί με Χ πέρσι στο Κύπελλο… Η ιστορία των ισοπαλιών, λοιπόν, συνεχίστηκε και το βράδυ του Σαββάτου (2/11), καθώς το ματς της 9ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας 1 έμεινε στο 0-0.

Αποτέλεσμα, από το οποίο χαμένος είναι ασφαλώς μόνο ο Ολυμπιακός, διότι όντας καλύτερος (αλλά φλύαρος σε πολλές περιπτώσεις…) έχασε δύο πολύτιμους βαθμούς στην κούρσα του τίτλου. Διότι ναι μεν οι Πειραιώτες έφτασαν τους 23 βαθμούς και παραμένουν πρωτοπόροι του πρωταθλήματος, αλλά έτσι δίνουν τη δυνατότητα στον ΠΑΟΚ να τους φτάσει στην κορυφή εφόσον καταφέρει την Κυριακή να νικήσει μέσα στην Τούμπα τον Παναθηναϊκό, που είναι το μεγάλο αουτσάιντερ…

Αντιθέτως, οι Θρακιώτες πήραν αυτό που ήθελαν και έδειξαν ότι επιδίωκαν εξ αρχής… Ήταν στημένοι στον αγωνιστικό χώρο για να μην χάσουν και το κατάφεραν πανηγυρίζοντας μάλιστα στο φινάλε της αναμέτρησης για αυτό το επίτευγμα τους.

Δεν είναι υπερβολή να ειπωθεί ότι ο Ολυμπιακός έπεσε πάνω στο… λεωφορείο της Ξάνθης, αφού οι Θρακιώτες έπαιξαν φουλ άμυνα (διπλή ζώνη) βγαίνοντας μάξιμουμ τρεις – τέσσερις φορές στην κόντρα σε όλο το ματς!

Πάντως, ο Ολυμπιακός στη μεγαλύτερη διάρκεια του ματς έπαιξε στο μισό γήπεδο την Ξάνθη (και κατά διαστήματα και στο 1/3), είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων και φυσικά την κατοχή, αλλά έβρισε… τοίχο.

Οι φιλοξενούμενοι, που είχαν στο πλευρό τους 2.000 οπαδούς τους μέτρησαν 14 συνολικά τελικές, αλλά ούτε μία δεν κατέληξε στα δίχτυα με συνέπεια να έρθει ένα κακό Χ σε ένα δικό τους ματς με βάση την ανωτερότητα τους.

Κλασικές μεγάλες ευκαιρίες, βέβαια, δεν έγιναν, αν και οι σημαντικότερες ήταν μια κεφαλιά του Γκερέρο στο 75’ και μία προβολή του Ελ Αραμπί στο 48’.

Φυσικά εκ του αποτελέσματος μπορούμε να επισημάνουμε ότι ο Μαρτίνς μάλλον αρχικά φοβήθηκε περισσότερο απ’ ότι έπρεπε τους Θρακιώτες παίζοντας με επιπλέον παίκτη στα χαφ, ενώ φάνηκε η απουσία του καλού Βαλμπουενά, ο οποίος μετά τον πρόσφατο τραυματισμό του έπαιξε στο τελευταίο δεκάλεπτο μαζί με τις καθυστερήσεις χωρίς να μπορέσει να κάνει τη διαφορά.

Και η ουσία είναι ότι έτσι ο Ολυμπιακός έμεινε χωρίς να σκοράρει για πρώτη φορά μετά από ένα σερί 33 συνολικά αγώνων σε όλες τις διοργανώσεις!

Από τους γηπεδούχους (έφτασαν τους 16 βαθμούς και έπιασαν μέχρι νεοτέρας τον ΟΦΗ στην 3η θέση), που τα πήγαν εξαιρετικά ανασταλτικά καλύτεροι ήταν τα στόπερ Λισγάρας, Καρασαλίδης και ο σταθερός γκολκίπερ Άμπαντ.

Για τον Ολυμπιακό ξεχώρισε στο α’ ημίχρονο ο Τσιμίκας, ο κέρβερος Αβραάμ Παπαδόπουλος σε όλη τη διάρκεια του ματς, ενώ φιλότιμος ήταν ο Μπουχαλάκης.

Ο ρέφερι Διαμαντόπουλος (Αρκαδίας) προσπάθησε να περάσει απαρατήρητος, αλλά στο 61’ ο Λισγαράς έσπρωξε τον Καμαρά και αυτό θα μπορούσε να είναι πέναλτι, ενώ στο ίδιο λεπτό υπάρχει και μαρκάρισμα πάνω στον Ελ Αραμπί από τον γκολκίπερ της Ξάνθης.

Χωρίς προβλήματα οι βοηθοί Νικολακάκης (Ηρακλείου), Πετρόπουλος (Αρκαδίας), που είχαν τέταρτο τον Βρέσκα (Πιερίας), ενώ στο VAR Ζαχαριάδης (Μακεδονίας) δεν… έπαιξε καθόλου.

Κίτρινες: 90’+1 Άμπαντ, 90’4 Λισγάρας – 69’ Μασούρας, 71’ Παπαδόπουλος, 85’ Τσιμίκας.

ΞΑΝΘΗ (Κίκο Ραμίρεθ): Άμπαντ, Φασίδης, Λισγάρας, Καρασαλίδης, Σόσα (80’ Ντιρεστάμ), Μουλέν (68’ Τεσέϊρα), Τερκί, Ντε Αμορίμ, Τζούριτσκοβιτς (59’ Φοσέ), Στούρτζεον, Κοβάτσεβιτς.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Ελαμπντελαουί, Τσιμίκας, Σεμέδο, Παπαδόπουλος, Καμαρά (65’ Μασούρας), Γκιλιέρμε, Μπουχαλάκης, Ποντένσε (83’ Βαλμπουενά), Σουντανί (65’ Γκερέρο), Ελ Αραμπί.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact