ΥΓΕΙΑ

Γκρίνια στη σχέση: Από ποια πάθηση προστατεύει τον άνδρα

Η συζυγική μουρμούρα σίγουρα δεν είναι το πιο ευχάριστο πράγμα στη σχέση, έχει όμως και τη θετική της πλευρά.

Αυτό προκύπτει τουλάχιστον από την έρευνα των επιστημόνων του Πολιτειακού Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν, οι οποίοι κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι γκρινιάρες σύζυγοι λειτουργούν εν τέλει προστατευτικά για τα ταίρια τους.

Οι επιστήμονες χρησιμοποίησαν στοιχεία από την μελέτη National Social Life, Health and Ageing Project, εστιάζοντας σε στοιχεία για 1.228 έγγαμα άτομα.

Οι συμμετέχοντες ήταν 57-87 ετών στην αρχή της μελέτης και 389 έπασχαν από διαβήτη κατά την ολοκλήρωσή της.

bigstock Diabetes Button On Keyboard 106510106

Όπως διαπίστωσαν, οι άνδρες που έχουν γκρινιάρες συζύγους έχουν λιγότερες πιθανότητες να εκδηλώσουν διαβήτη ή στην περίπτωση που πάσχουν να έχουν καλύτερο έλεγχο της κατάστασής τους.

Ο λόγος που η γκρίνια της συζύγου λειτουργεί προστατευτικά είναι ότι, οι γυναίκες που «παιδεύουν» τους συζύγους τους είναι πιθανότερο να ρυθμίζουν τις συμπεριφορές υγείας τους.

«Ο διαβήτης χρειάζεται τακτική παρακολούθηση και οι γυναίκες μπορεί να ωθούν τους συζύγους τους να είναι συνεπείς στον έλεγχο της νόσου, γινόμενες γκρινιάρες μεν αλλά ωφελώντας την υγείας τους» εξηγούν οι ειδικοί.

Οι ερευνητές διευκρινίζουν πάντως, ότι η γκρίνια έχει και την αρνητική της πλευρά, καθώς μπορεί να προκαλέσει αψιμαχίες και συναισθηματικό στρες.

Σε ότι αφορά τις πιθανότητες των γυναικών να εκδηλώσουν διαβήτη, ο κίνδυνος μειωνόταν όταν εκείνες ζούσαν σε έναν ευτυχισμένο γάμο.

Η μελέτη δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο Journals of Gerontology: Social Sciences.

 

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact