ΚΟΣΜΟΣ

Goldman Sachs: Η ΕΚΤ δεν θα τραβήξει την πρίζα από τις ελληνικές τράπεζες

Στην ανάλυση που κάνει η Goldman Sachs για τη χρηματοδότηση των ελληνικών τραπεζών από την ΕΚΤ μέσω ELA, σημειώνει πως αυτή θα συνεχίσει να υφίσταται, εκτός αν και υπάρξει πολιτική απόφαση για Grexit, οπότε στην προκειμένη περίπτωση δεν θα μπορεί να κάνει κάτι άλλο.

Παράλληλα, σημειώνει πως η συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας την Τετάρτη είναι σημαντική και κρίσιμη. Η επενδυτική τράπεζα σημειώνει πως βασικό της σενάριο παραμένει ότι θα βρεθεί κάποια διευκόλυνση (accommodation) που θα επιτρέψει τελικώς τη συμφωνία, ωστόσο αναφέρει πως η πιθανότητα το ελληνικό πρόγραμμα να λήξει στις 28 Φεβρουαρίου χωρίς νέα συμφωνία έχει αυξηθεί. 

Η Goldman Sachs εστιάζει στο γεγονός ότι μετά το τέλος της συνάντησης ο κ. Βαρουφάκης είπε για πρώτη φορά δημοσίως ότι ήταν διατεθειμένος να ζητήσει παράταση του υφιστάμενου προγράμματος για την κάλυψη των άμεσων υποχρεώσεων της χώρας, αλλά όχι με τους όρους στους οποίους επέμεινε το Eurogroup.

 

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Γλυφάδα: Ο «Πόλεμος» της Τουρκικής Μαφίας με Δύο Εκτελέσεις Μπροστά σε Αθώους Πολίτες

Πέντε Δολοφόνοι που Παρίσταναν τους Αθώους στην Τηλεόραση

Η Αγγελική Νικολούλη έχει καταφέρει να φέρει στο…

343,8 Δισεκατομμύρια και Άλλοι 9: Οι Πλουσιότεροι στον Κόσμο το 2024 και Τα Μυστικά τους

Η λίστα του διάσημου επιχειρηματικού περιοδικού Forbes για…

Επιδότηση Ρεύματος Δεκεμβρίου: Πόσο Θα Μειωθεί ο Λογαριασμός Σας

Ανακοινώθηκε η επιδότηση για τους λογαριασμούς ρεύματος του…

Θα πάθετε μεγάλο σοκ με το σώμα της Natalija Kuznetsova

Οι δικέφαλοί της είναι πιο ογκώδεις από εκείνους…

Γιγάντιος πύθωνας εθεάθη σε πλημμυρισμένους δρόμους της Ταϊλάνδης

Οι πρόσφατες πλημμύρες στο νότιο τμήμα της Ταϊλάνδης…
contact