ΕΛΛΑΔΑ

Γρηγόρης Λέων: Πώς συνδέονται οι θάνατοι των τριών παιδιών

Οι τοξικολογικές εξετάσεις της 9χρονης Τζωρτζίνας, που άφησε την τελευταία της πνοή στα τέλη Ιανουαρίου στο νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού», και το πόρισμα της άτυπης «επιτροπής Καρακούκη» που έχει αναλάβει να επαναξιολογήσει τις συνθήκες υπό τις οποίες κατέληξε η 3,5 ετών Μαλένα, το 2019, εκτιμάται ότι θα ρίξουν φως στην πολύκροτη υπόθεση θανάτου των τριών παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη, στην Πάτρα –

Τι λέει στο Newsbomb.gr για την υπόθεση ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρείας, και εκπρόσωπος της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Ιατροδικαστικής, Δρ. Γρηγόρης Λέων

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για τη λύση του μυστήριου με τον θάνατο των τριών παιδιών της ίδιας οικογένειας στην Πάτρα, καθώς ένα-ένα τα κομμάτια του παζλ μπαίνουν σιγά-σιγά στη θέση τους δίνοντας απαντήσεις στα ερωτήματα που έχουν δημιουργηθεί με βασικότερο το αν υπάρχει κάποια εγκληματική ενέργεια.

Αυτή η εβδομάδα, θεωρείται ιδιαίτερα κρίσιμη αφού μέσα στα επόμενα 24ωρα, αναμένεται να ανακοινωθούν τα αποτελέσματα των ιατροδικαστικών εξετάσεων, που θα δείξουν εκτός απροόπτου την αιτία του θανάτου της 9χρονης Τζωρτζίνας.

Τα στοιχεία που θα προκύψουν θεωρείται ότι θα καθορίσουν την πορεία των ερευνών, σε σχέση και με τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε στο Newsbomb.gr o ιατροδικαστής, Δρ. Γρηγόρης Λέων: «oυσιαστικά θα πρέπει να δοθεί βάρος και στον εγκέφαλο των παιδιών γιατί στο δεύτερο περιστατικό έχουμε αλλοιώσεις λόγω έλλειψης οξυγόνου και στο τρίτο παιδί – σύμφωνα με αυτά τουλάχιστον που έχει δηλώσει η μητέρα – πρέπει αν δούμε κατά πόσο υπάρχει αντίστοιχη βλάβη στον εγκέφαλο από έλλειψη οξυγόνου.

Στο πρώτο παιδί, δυστυχώς η συνάδελφος δεν έλαβε δείγμα από τον εγκέφαλο με αποτέλεσμα να μην έχουμε εικόνα.

Το κοινό στα δύο περιστατικά είναι έντονο πνευμονικό οίδημα το οποίο περιμένουμε να δούμε αν θα επιβεβαιωθεί και στο τρίτο παιδί που βέβαια πρέπει να περιμένουμε τα αποτελέσματα των εξετάσεων».

Την ίδια ώρα, αίσθηση προκαλούν οι πληροφορίες της εφημερίδας «ΜΠΑΜ» ότι οι κακώσεις στο πρόσωπο της Μαλένας, του δεύτερου από τα παιδιά που έφυγε από τη ζωή προήλθαν από την πίεση του δράστη με την παλάμη του.

Ο κ. Λέων ερωτήθηκε για την πληροφορία αυτή και απάντησε: «αυτό δεν το ξέρω ποιος το μετέφρασε έτσι. Αυτό το οποίο μπορώ να πω εγώ είναι ότι θα πρέπει να αξιολογηθεί. Εγώ πέρα από αυτά που έχουν γίνει γνωστά δημόσια δεν γνωρίζω τίποτα παραπάνω».

Τα 5 στοιχεία που δείχνουν εγκληματική ενέργεια

Από την πλευρά του ο ταξίαρχος εν αποστρατεία, Θανάσης Κατερινόπουλος μιλώντας στο Newsbomb.gr επέμεινε πως «όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι είναι εγκληματική ενέργεια. Γιατί; Tα παιδιά δεν έπασχαν από κάποιο κληρονομικό σύνδρομο. Τα παιδιά δεν είχαν κάποια πάθηση. Το ιατρικό ιστορικό των γονιών δεν δείχνει κάποια κληρονομικότητα. Οι ακανόνιστοι χρονολογικά θάνατοι και ότι τα παιδιά “χάνονται” Σαββατοκύριακα», είναι τα στοιχεία που δείχνουν τι ακριβώς συμβαίνει στην υπόθεση.

«Οι ιατροδικαστές θα δώσουν την αιτία θανάτου, η υπόθεση είναι δεμένη» είπε ακόμα ο κ. Κατερινόπουλος προσθέτοντας ότι «υπάρχει σίγουρα συνεργός, καθώς δεν γίνεται ένα άτομο να τα κάνει όλα αυτά μόνο του. Αν κάποιος γνώριζε κάτι και δεν το έχει καταγγείλει μέχρι σήμερα τότε είναι συνένοχος».

Απαντώντας, δε, σε ερώτηση για το αν υπάρχει περίπτωση να μην είναι εγκληματική ενέργεια, είπε: «Εάν αποδειχθεί ότι δεν είναι εγκληματική ενέργεια, θα είναι η έκπληξη του αιώνα. Άλλωστε πολύ σύντομα θα λήξη η υπόθεση».

Μέχρι τις ΗΠΑ έφτασε η υπόθεση των τριών κοριτσιών

Η υπόθεση της Πάτρας, με το θάνατο των τριών αδερφών, έχει απασχολήσει την παγκόσμια ιατρική κοινότητα, με ιατροδικαστές από τις ΗΠΑ να κοιτούν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την ιδιάζουσα αυτήν περίπτωση.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA η Μαριάνα Βουδούρη, ειδικευόμενη Παθολογικής Ανατομικής και Βιοπαθολογίας στις ΗΠΑ, τόνισε ότι η περίπτωση των τριών παιδιών από την Πάτρα έχει απασχολήσει την αμερικανική ιατροδικαστική υπηρεσία.

«Σε αντίστοιχες περιπτώσεις είναι δύσκολο να βρεθεί κάποιο πόρισμα από την ιατροδικαστική υπηρεσία αν δεν υπάρχει κάποιος που να έχει δει κάτι ή να υπάρχει κάποιο συμπέρασμα ότι έχει γίνει έγκλημα», σημείωσε η κ. Βουδούρη λέγοντας ότι δεν είναι εύκολο να αποδειχθεί η αιτία θανάτου.

«Δεν μπορεί να βρεθεί κάτι συγκεκριμένο. Σε τέτοιες περιπτώσεις βγαίνει αδιευκρίνιστη αιτία θανάτου ή αιφνίδιος θάνατος», πρόσθεσε η κυρία Βουδούρη.

Λύση σε παρόμοιες περιπτώσεις που υπήρξαν στις ΗΠΑ, έδωσαν είτε μάρτυρες είτε οι ίδιοι οι εγκληματίες που ομολόγησαν την πράξη τους.

newsbomb.gr

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact