ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«H Ευρώπη φοβάται την Ευρώπη;»

Στην αναγκαιότητα της συνολικότερης αποτίμησης του νέου ευρωπαϊκού περιβάλλοντος, όπως αυτό αποτυπώθηκε στο αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, εστιάζει η νέα έκδοση του Ινστιτούτου Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής που μόλις κυκλοφόρησε με τίτλο «H Ευρώπη φοβάται την Ευρώπη; Μια αποτίμηση του αποτελέσματος των ευρωεκλογών του 2014».

Η έκδοση υλοποιήθηκε στο πλαίσιο της στενής συνεργασίας του Ινστιτούτου με το Wilfried Martens Centre for European Studies (επίσημο think-tank του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος) σ’ έναν δίγλωσσο τόμο (ελληνικά-αγγλικά) και περιλαμβάνει αναλύσεις δέκα ακαδημαϊκών και ειδικών ερευνητών από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Οι ευρωεκλογές του 2014 όχι μόνο δεν διέψευσαν, αλλά αντίθετα επιβεβαίωσαν την αντοχή της ΕΕ και την ανοχή των λαών της σε αντιδημοφιλείς έως και επώδυνες πολιτικές που αποφασίστηκαν και εφαρμόστηκαν προκειμένου να μην ραγίσει το συνολικό οικοδόμημα. Με άλλα λόγια, η Ενωμένη Ευρώπη είναι πλέον κάτι «πολύτιμο» για την διατήρηση του οποίου οι πολίτες αποδέχονται να θυσιάσουν πολλά παραπάνω από ό,τι παλιότερα. Το μεγάλο στοίχημα, ωστόσο, παραμένει να μην διαψευστεί αυτή τους η πίστη. Η πρόκληση είναι μεγάλη και δεν υπάρχει περιθώριο για αδράνεια. Η έκδοση είναι αναρτημένη στην ιστοσελίδα του Ινστιτούτου Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής.

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact