ΚΟΣΜΟΣ

Handelsblatt: Φόβοι στη Γερμανία για Γ΄ Παγκόσμιο Πόλεμο μετά από επίθεση Πούτιν σε χώρα του ΝΑΤΟ

Σκηνικό μεγάλης ανασφάλειας καταγράφει πρόσφατη σφυγμομέτρηση του Ινστιτούτου δημοσκοπήσεων Forsa.

Όπως διαβάζουμε στην έντυπη Handelsblatt, το 50% των Γερμανών απαντά ότι φοβάται πως ο πρόεδρος Πούτιν θα επιτεθεί σε χώρα του ΝΑΤΟ και έτσι θα μπορούσε να ξεσπάσει Γ΄ Παγκόσμιος Πόλεμος. Ενδεικτικά τον Μάρτιο που το Ινστιτούτο έκανε την ίδια σφυγμομέτρηση, το ποσοστό ήταν στο 70%.

Οι Γερμανοί έχουν καταληφθεί από τον φόβο επερχόμενου πολέμου και ετοιμάζονται γι αυτό το απευκταίο ενδεχόμενο. Διαβάζουμε:

“Μια θυρίδα ήθελε να ανοίξει 45χρονη, που δεν θέλει να δει το όνομά της τυπωμένο στην εφημερίδα, σε μια τράπεζα και ζήτησε να ανταλλάξει το ποσό των 20.000 σε δολάρια. Ετοιμάζεται για την περίπτωση κλιμάκωσης του πολέμου στην Ουκρανία και νέας ρωσικής επίθεσης σε μιαν άλλη δυτική χώρα.

Το έναυσμα δόθηκε ένα ζεστό βράδυ, όταν ανακάλυψε ότι δύο από τους φίλους της άνοιξαν πρόσφατα θυρίδες και αποθήκευσαν χιλιάδες δολάρια ΗΠΑ και ελβετικά φράγκα.

Σε περίπτωση που έπρεπε να φύγουν, ήλπιζαν ότι με αυτά τα χρήματα θα μπορούσαν να ζήσουν για κάποιους μήνες στο εξωτερικό. ‘Ένας από αυτούς έχει μάλιστα εδώ κι εβδομάδες έτοιμη τη βαλίτσα του.

Τότε η 45χρονη για πρώτη φορά συνειδητοποίησε ότι δεν θα μπορούσε εύκολα να κάνει ανάληψη χρημάτων στο εξωτερικό με την πιστωτική της κάρτα, εάν ο πόλεμος στην Ουκρανία κλιμακωνόταν και θα έπρεπε να διαφύγει από τη Γερμανία.

Γιατί σε περίπτωση που η τράπεζα, από όπου έβγαλε την πιστωτική, σταματούσε τις δραστηριότητές της, ούτε η κάρτα λειτουργεί. Μια εμπειρία που έζησαν πολλοί Ουκρανοί πρόσφυγες”.

Δεν πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό, διαβεβαιώνει την εφημερίδα ο Ρίντιγκερ Σμιτ, εκπρόσωπος της Reisebank (ΣΣ. Η τράπεζα με έδρα την Φρανκφούρτη ειδικεύεται στις ανταλλαγές συναλλάγματος, συναλλαγές με πολύτιμα μέταλλα και ταξιδιωτικές πληρωμές).

“Αυτές τις υπηρεσίες προσφέρουν πολλές συνεταιριστικές τράπεζες” διαβεβαιώνει. “Από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία έχουμε καταγράψει σημαντική αύξηση της ζήτησης σε δολάρια ΗΠΑ, ελβετικά φράγκα, κορώνες Νορβηγίας και δολάρια Αυστραλίας και Καναδά.

Και τα πέντε νομίσματα θεωρούνται ασφαλή νομίσματα σε περίπτωση διαφυγής”. Ο Ρίντιγκερ Σμιτ επιβεβαιώνει ότι ο αριθμός των συναλλαγών και των νομισμάτων που παραγγέλθηκαν αποδεικνύουν ότι η ζήτηση δεν σχετίζεται με προετοιμασίες για κοινό ταξίδι.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

«Κόφτης» στη θέρμανση στο δημόσιο – Τέλος ζεστό νερό και φωτεινές επιγραφές στη Γερμανία

Η Γερμανία ετοιμάζεται για τον επερχόμενο «ρωσικό» χειμώνα,…

Μικρότερες συσκευασίες, ίδιες τιμές – Το μυστικό κόλπο της «συρρίκνωσης»

Οι εταιρείες συρρικνώνουν τις συσκευασίες των προϊόντων, χωρίς…

Αποκάλυψη: Τους S300 αναζητούσαν στην Κρήτη οι Τούρκοι

Τις θέσεις των S300 που βρίσκονται στην Κρήτη…

Γιατί αναχαιτίστηκαν οπλισμένα τουρκικά F-16 στην Κάρπαθο

Με αφορμή ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς σχετικά με…

Νέες ανατιμήσεις απο Σεπτέμβριο: Ποια προϊόντα «εκτοξεύονται»

Ενεργειακή ακρίβεια και οικονομική κρίση έχουν φτάσει στα…

Μπήκε σε πισίνα με παιδιά με αποκαλυπτικό G-string και προκάλεσε αντιδράσεις

Πολλές είναι οι αντιδράσεις κάτω από ένα βίντεο…

Οι νέες τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα για τον Σεπτέμβριο χωρίς το Power Pass

Για τον Σεπτέμβριο ανακοινώθηκαν νέες τιμές στο ηλεκτρικό…

Η επιστημονική πρόβλεψη της απόλυτης καταστροφής

Έρχονται δύσκολες μέρες για τον πλανήτη… Ο κόσμος…
contact