ΕΛΛΑΔΑ

hippy crack: Το ναρκωτικό των διασήμων που κυκλοφορεί στα Μάλια

Το ναρκωτικό των διάσημων, όπως αποκαλείται, έχει κάνει την εμφάνιση του στα μπαρ στα Μάλια της Κρήτης και κυκλοφορεί ανεξέλεγκτο, σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα DailyStar.

Πριν λίγο καιρό μάλιστα η εν λόγω εφημερίδα αποκαλούσε τα Μάλια ως «τον απόλυτο ευρωπαϊκό προορισμό… μεθυσιού, σεξουαλικών οργίων και αλητείας».

Του ανταποκριτή μας από το flashnews.gr στην Κρήτη

Το ρεπορτάζ της Dailystar στηρίζεται σε μαρτυρίες, ενώ αναφέρει ότι και Βρετανοί που εργάζονται σε νυχτερινά μαγαζιά της περιοχής είναι στη διαδικασία της «πώλησης» καθώς κερδίζουν αρκετά χρήματα, πουλώντας ακόμα και στις παραλίες.

Το κόστος του «hippy crack», όπως είναι η διεθνής ονομασία του, είναι μόλις 1.70 λίρες ενώ με 4 λίρες μπορεί κάποιος να… απολαύσει και ένα ποτό μαζί.

Το ναρκωτικό των κοσμικών κυκλοφορεί στα μπαρ των Μαλίων - Εικόνα

Σύμφωνα με καταγγελίες Βρετανών τουριστών το ναρκωτικό κυκλοφορεί… ελεύθερα στα νυχτερινά μαγαζιά των Μαλίων και μπορεί ο καθένας να το προμηθευτεί πολύ εύκολα.

Μάλιστα η διακίνηση του «hippy crack» γίνεται και μέσω… twitter!

Τι είναι το «hippy crack»

Το «hippy crack» όμως, όπως το χαρακτηρίζουν, κυκλοφορεί νόμιμα, αφού η κανονική χρήση του είναι να γεμίζει μπαλόνια και έχει ήδη γίνει αγαπημένη συνήθεια και για τους κοινούς θνητούς που θέλουν να μιμηθούν τους celebrities.

Οι γιατροί ωστόσο, κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τις σοβαρές παρενέργειες που μπορεί να έχει αυτή η χρήση του αερίου. Εγκεφαλικά, παραισθήσεις, κρίσεις, ακράτεια, επιβάρυνση της καρδιάς, χρόνια κατάθλιψη, ακόμα και βλάβες στον μυελό των οστών είναι μερικά από τα προβλήματα που μπορεί να προκαλέσει αυτό το αέριο όταν λαμβάνεται συστηματικά από το στόμα.

Με τέτοιες παρενέργειες οι ειδικοί υπογραμμίζουν ότι ανατρέπεται ο χαρακτηρισμός του ως άκακο. Όταν εισπνέεται, το νιτρώδες οξείδιο διασπάται στην κυκλοφορία του αίματος, μειώνει τα επίπεδα του οξυγόνου στο αίμα και έτσι στερεί τον εγκέφαλο και τα άλλα ζωτικά όργανα από αυτό.

Οι χρήστες, από την πλευρά τους, κάνουν λόγο για μια έντονη ευφορία αντίστοιχη με εκείνη που προκαλεί η χρήση της ηρωίνης ή του κρακ. Οι συχνοί χρήστες του υποστηρίζουν ότι όλος ο θόρυβος που έχει ξεσπάσει γύρω από το «αέριο του γέλιου» είναι υπερβολικός και ότι είναι πολύ λιγότερο επικίνδυνο από άλλα ναρκωτικά, ακόμα και από το αλκοόλ, επειδή η επίδραση του υποχωρεί μέσα σε λίγα λεπτά.

Περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη στο flashnews.gr

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact