ΚΟΣΜΟΣ

Η 34χρονη Φινλανδή που έγινε η νεαρότερη πρωθυπουργός στον κόσμο και ηγείται κυβέρνησης συνασπισμού με ηγέτες μόνο γυναίκες

Το success story της Sanna Marin

Η εικονιζόμενη είναι η 34χρονη Sanna Marin, η οποία θα γίνει η νεαρότερη πρωθυπουργός στον κόσμο και μάλιστα επικεφαλής κυβερνητικού συνασπισμού με ηγέτιδες μόνο γυναίκες.

Η πρώην υπουργός Μεταφορών της Φινλανδίας επελέγη από το κόμμα της για να ηγηθεί της κυβέρνησης, μετά την παραίτηση του πρώην πρωθυπουργού Άντι Ρίνε.

Σύμφωνα με το BBC, αναμένεται να ορκιστεί αυτή την εβδομάδα.

Η Marin θα ηγείται του κεντροαριστερού συνασπισμού που κυβερνά τη Φινλανδία, και στον οποίο οι αρχηγοί και των πέντε κομμάτων που των αποτελούν είναι γυναίκες.

Ο Ρίνε αποχώρησε έχοντας χάσει την εμπιστοσύνη ενός από τα μέλη του συνασπισμού, λόγω των χειρισμών του στην απεργία των ταχυδρομικών.

Αναλαμβάνοντας τα καθήκοντά της, η 34χρονη θα γίνει η νεαρότερη πρωθυπουργός στον κόσμο. Ακολουθεί ο 35χρονος πρωθυπουργός της Ουκρανίας Oleksiy Honcharuk και η 39χρονη πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας Τζασίντα Άρντερν.

«Έχουμε πολλή δουλειά να κάνουμε για να αποκαταστήσουμε την εμπιστοσύνη» τόνισε η Marin στους δημοσιογράφους, μετά την οριακή νίκη της στις εκλογές του κόμματός της.

Όσο για την ηλικία της δήλωσε: «Δεν με απασχόλησε ποτέ ούτε η ηλικία ούτε το φύλο μου. Σκέφτομαι μόνο τους λόγους για τους οποίους μπήκα στην πολιτική και αυτά για τα οποία κερδίσαμε την εμπιστοσύνη των εκλογέων.

Η Marin θα είναι μόλις η τρίτη γυναίκα πρωθυπουργός της Φινλανδίας.

Το κόμμα της αναδείχθηκε νικητής στις εκλογές του Απριλίου, κι έτσι είναι αυτό που «ορίζει» πρωθυπουργό, ο οποίος ηγείται και του συνασπισμού.

Σύμφωνα με τα φινλανδικά μέσα ενημέρωσης, η Sanne Marin μεγάλωσε σε μονογονεϊκή οικογένεια – μόνο με τη μητέρα της – και είναι το πρώτο μέλος της οικογένειάς της που φοίτησε στο Πανεπιστήμιο. Η ανάδειξή της στην πρωθυπουργία της Φινλανδίας έχει επιπλέον ενδιαφέρον καθώς η χώρα βρίσκεται αυτό το 6μηνο στην προεδρία της ΕΕ.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact