ΚΟΣΜΟΣ

Η Αναμπέλα Ροντρίγκες νέα υπουργός Εσωτερικών της Πορτογαλίας

Η καθηγήτρια δικαίου Αναμπέλα Ροντρίγκες ορίστηκε σήμερα υπουργός Εσωτερικών της Πορτογαλίας, μετά την παραίτηση του Μιγκέλ Μασέντο εξαιτίας του σκανδάλου που συνδέεται με υπόθεση διαφθοράς στη χορήγηση «χρυσών θεωρήσεων διαβατηρίων» σε ξένους επενδυτές.

Ηλικίας 60 ετών, η Ροντρίγκες, ο διορισμός της οποίας ανακοινώθηκε με μια σύντομη ανακοίνωση από την πορτογαλική προεδρία, θα είναι η πρώτη γυναίκα που αναλαμβάνει το υπουργείο Εσωτερικών της Πορτογαλίας.

Αρνούμενος «οποιαδήποτε προσωπική ευθύνη» για το σκάνδαλο αυτό ο Μασέντο παραιτήθηκε την Κυριακή εκτιμώντας ότι επλήγη το πολιτικό του κύρος.

Ο κεντροδεξιός πρωθυπουργός της Πορτογαλίας Πέδρο Πάσος Κοέλιο δεν προχώρησε σε ευρύτερο ανασχηματισμό της κυβέρνησής του, παρά τις πιέσεις της αριστεράς η οποία ζητούσε την αντικατάσταση και άλλων υπουργών, ή ακόμη και τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Γλυφάδα: Ο «Πόλεμος» της Τουρκικής Μαφίας με Δύο Εκτελέσεις Μπροστά σε Αθώους Πολίτες

Πέντε Δολοφόνοι που Παρίσταναν τους Αθώους στην Τηλεόραση

Η Αγγελική Νικολούλη έχει καταφέρει να φέρει στο…

343,8 Δισεκατομμύρια και Άλλοι 9: Οι Πλουσιότεροι στον Κόσμο το 2024 και Τα Μυστικά τους

Η λίστα του διάσημου επιχειρηματικού περιοδικού Forbes για…

Επιδότηση Ρεύματος Δεκεμβρίου: Πόσο Θα Μειωθεί ο Λογαριασμός Σας

Ανακοινώθηκε η επιδότηση για τους λογαριασμούς ρεύματος του…

Θα πάθετε μεγάλο σοκ με το σώμα της Natalija Kuznetsova

Οι δικέφαλοί της είναι πιο ογκώδεις από εκείνους…

Γιγάντιος πύθωνας εθεάθη σε πλημμυρισμένους δρόμους της Ταϊλάνδης

Οι πρόσφατες πλημμύρες στο νότιο τμήμα της Ταϊλάνδης…
contact