ΚΟΣΜΟΣ

Η ανατριχιαστική απόφαση που πρέπει να λάβει ως το βράδυ η Μέι, ως νέα πρωθυπουργός

Στην τελική της φάση βρίσκεται η διαδικασία αλλαγής σκυτάλης στην πρωθυπουργία της Μεγάλης Βρετανίας. 

Μέσα στις επόμενες ώρες η Τερέζα Μέι θα ορκιστεί πρωθυπουργός και θα περάσει το κατώφλι της πρωθυπουργικής οικίας στον αριθμό 10 της Ντάουνινγκ Στριτ. 

Οπως σημειώνει η Metro.co.uk, με το που θα μπει στην πρωθυπουργική οικία, θα πρέπει να λάβει μια κρίσιμη απόφαση: Τι θα γίνει με πυρηνικά υποβρύχια της σε περίπτωση που η Μεγάλη Βρετανία δεχθεί επίθεση και αυτή σκοτωθεί. 

Κάθε πρωθυπουργός, μόλις αναλαμβάνει καθήκοντα πρέπει να γράψει τέσσερα γράμματα ένα για τον κάθε διοικητή των 4 πυρηνικών υποβρυχίων της Μ. Βρετανίας. Σε αυτά θα πρέπει να τους δίνει οδηγείς για το τι θα πρέπει να κάνουν σε περίπτωση που η ίδια έχει σκοτωθεί και η χώρα έχει καταστραφεί. 

Ετσι, απόψε η κυρία Μέι θα πρέπει να αποφασίσει αν η χώρα θα ανταποδώσει τα πυρά, κάτι που βέβαια δεν θα γίνει ποτέ γνωστό. 

Φωτογραφία: Wikipedia.gr

Ανά πάσα στιγμή, τουλάχιστον ένας διοικητής υποβρυχίου βρίσκεται σε υπηρεσία, έτοιμος να χρησιμοποιήσει τα πυρηνικά. 

Οσον αφορά στο τι θα γίνει με τα γράμματα που είχε γράψει ο Ντέιβιντ Κάμερον; Θα καταστραφούν σφραγισμένα, χωρίς να ανοιχτούν και κανείς δεν θα μάθει ποτέ τι είχε γράψει σε αυτά. 

Οπως σημειώνει ο βρετανικός ιστότοπος, η στιγμή που ο νεοδιορισθείς πρωθυπουργός της Μ.Βρετανίας γράφει αυτά τα γράμματα, λέγεται ότι είναι ίσως μια από αυτές που γράφουν περισσότερο μέσα του. 

Ο πρώην αρχηγός του στρατού Λορντ Γκάθρι, μιλώντας στο ΒΒC και αναφερόμενος στη στιγμή που ο Τόνι Μπλερ είχε γράψει τα εν λόγω γράμματα, είπε ότι κάθισε σιωπηρός στο γραφείο του για να γράψει.  «Πιστεύω ειλικρινά, ότι όπως και οι περισσότεροι πρωθυπουργοί, ο Μπλερ δεν είχε καταναλώσει και φοβερή σκέψη για να γράψει τα γράμματα. Και αυτή η ευθύνη είναι πραγματικά τρομερή γιατί ξαφνικά καλείσαι να αποφασίσεις, αν οι περιστάσεις το απαιτήσουν, να προκαλέσεις καταστροφή σε τεράστια κλίμακα». 

Η συγγραφή των εν λόγω γραμμάτων είναι ένα από τα πρωτόκολλα που η Τερέζα Μέι θα πρέπει να ολοκληρώσει σήμερα. 

Η Τερέζα Μέι, μόλις αποδεχθεί από την Ελισάβετ την πρόταση να σχηματίσει κυβέρνηση και, σύμφωνα με την παράδοση, της φιλήσει τα χέρια, θα γίνει η 13η πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας. 

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact