ΕΛΛΑΔΑ

Η απόφαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου για την ταφή των μουσουλμάνων

Στην παραχώρηση έκτασης 20 στρεμμάτων στο διαδημοτικό κοιμητήριο Σχιστού, για τον ενταφιασμό μουσουλμάνων, συναίνεσε η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος που συνεδρίασε σήμερα υπό το Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.

Παράλληλα η ΔΙΣ συνιστά στους ιερείς, μοναχούς και πιστούς να «ηρεμούν» και να αναμένουν την τελική θέση της Εκκλησίας για το θέμα της έκδοσης ηλεκτρονικής κάρτας του πολίτη καθώς αναμένει το σχετικό νομοσχέδιο. Τέλος, Διαρκής Ιερά Σύνοδος, εμμένει στην αντίθεσή της ως προς την δημιουργία αποτεφρωτηρίων εντός των κοιμητηρίων, «καθώς πέραν της πρόκλησης θρησκευτικής σύγχυσης, θα προκληθούν προστριβές και αντιπαραθέσεις με συνέπειες τη διατάραξη της ησυχίας του χώρου και της κοινωνικής ειρήνης».

Αναλυτικά οι αποφάσεις της ΔΙΣ:

Συνήλθε σήμερα, Πέμπτη 8 Απριλίου 2016, στην τρίτη Συνεδρία Της για τον μήνα Απρίλιο, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, ΔΙΣ, υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.

Κατά τη σημερινή Συνεδρία Διαρκής Ιερά Σύνοδος:

  • Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος επικύρωσε τα Πρακτικά της προηγουμένης Συνεδρίας.
  • Για πολλοστή φορά ασχολήθηκε με το θέμα της εκδόσεως της ηλεκτρονικής Κάρτας του Πολίτη, για το οποίο ακόμη αναμένει από τις αρμόδιες Υπηρεσίες της Πολιτείας το σχετικό προς διαβούλευση Νομοσχέδιο και την επ’ αυτού Εισηγητική Έκθεση, για να τοποθετηθεί υπευθύνως. Γι’ αυτό και συνιστά στον Ιερό Κλήρο, τους Μοναχούς και τους πιστούς να ηρεμούν και να αναμένουν την τελική θέση της Εκκλησίας της Ελλάδος.
  • Η Δ.Ι.Σ. ενημερώθηκε για τα πορίσματα και τις προτάσεις της πρώτης Πανελλήνιας Σύναξης των Υπευθύνων των Γραφείων Νεότητος των Ιερών Μητροπόλεων της Εκκλησίας της Ελλάδος, η οποία πραγματοποιήθηκε από τις 4 έως τις 6 Μαρτίου ε.έ. στο Διορθόδοξο Κέντρο της Εκκλησίας της Ελλάδος, και ανέθεσε την περαιτέρω επεξεργασία και υλοποίησή τους στην αρμόδια Συνοδική Επιτροπή επί της Χριστιανικής Αγωγής της Νεότητος.
  • ​Κατόπιν αιτήματος της Πολιτείας η Ιερά Σύνοδος αποφάσισε να συναινέσει, ώστε εντός της εκτάσεως, την οποία η Εκκλησία της Ελλάδος είχε παραχωρήσει το 1992 και σήμερα λειτουργεί ως διαδημοτικό κοιμητήριο Σχιστού, να διατεθεί τμήμα 20 στρεμμάτων για τον ενταφιασμό μουσουλμάνων.
  • Η Δ.Ι.Σ. εμμένει στη θέση της ότι αντιτίθεται στη δημιουργία αποτεφρωτηρίων εντός των κοιμητηρίων, καθώς πέραν της πρόκλησης θρησκευτικής σύγχυσης, θα προκληθούν προστριβές και αντιπαραθέσεις με συνέπειες τη διατάραξη της ησυχίας του χώρου και της κοινωνικής ειρήνης.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact