ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ

Η Δήμητρα Λιάνη αποκαλύπτει: Πήραν το σπίτι του Αντρέα με πλαστές διαθήκες!

Ένα νέο επεισόδιο στη δημόσια διαμάχη της με τα παιδιά αλλά και την πρώην σύζυγο του Ανδρέα Παπανδρέου «γράφει» η χήρα του πρώην πρωθυπουργού και ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ. Τους κατηγορεί πως με πλαστές διαθήκες πήραν το σπίτι στο Ψυχικό και πως την οδήγησαν σε οικονομική ασφυξία.

Η Δήμητρα Λιάνη, σε συνέντευξή της στην εφημερίδα Spirto, κατηγορεί τα παιδιά του Ανδρέα Παπανδρέου και την πρώην σύζυγό του Μαργαρίτα πως «με έβαλαν σε πολιτική, κοινωνική και ανθρώπινη ομηρία. Με ταλαιπώρησαν σέρνοντάς με στα δικαστήρια. Πήραν το σπίτι του Αντρέα στο Ψυχικό (βίλα Μινέικο) και με διαθήκες που δεν ήταν αληθινές, ήταν πλαστές», υποστηρίζει και αφήνει αιχμές κατά της Μαργαρίτας Παπανδρέου λέγοντας: «Εγώ δεν παρουσιάστηκα ποτέ ως πλούσια νύφη για να εξαργυρώσω το επώνυμο Παπανδρέου με έναν πλούσιο γάμο».

Σημειώνει δε πως «ακόμα προσπαθούν να με περιθωριοποιήσουν. Παρά την οικονομική ασφυξία στην οποία με οδήγησαν, ακόμα με φοβούνται», ενώ ξεκαθαρίζει πως «εγώ θα πεθάνω ως χήρα του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ Ανδρέα Παπανδρέου. Αποκλείεται να ξαναπαντρευτώ».

Η χήρα του Ανδρέα Παπανδρέου επαναλαμβάνει πως έχει οικονομικά προβλήματα: «Ζω καθημερινά με μια θηλιά στο λαιμό. Δεν παίρνω σύνταξη από την Ολυμπιακή όπως κατά καιρούς ψευδώς έχει γραφτεί και ακουστεί. (…) Ζω με μια σύνταξη 880 ευρώ, διότι και από αυτήν η εφορία μου κατάσχει 500€ το μήνα, ενώ τη μισή σύνταξη παίρνει η Αιμιλία Νίμπλουμ, η Σουηδή κόρη του Αντρέα». Κατηγορεί μάλιστα τα παιδιά του πρώην πρωθυπουργού πως ενημέρωσαν την ετεροθαλή αδερφή τους πως έχει δικαίωμα να παίρνει μέρος της σύνταξης του πατέρα τους. «Η ίδια η Αιμιλία δεν γνώριζε την ελληνική νομοθεσία, ούτε ότι είχε το δικαίωμα να παίρνει η μισή σύνταξη του Ανδρέα. Την ενημέρωσαν τα παιδιά του και μάλιστα την προέτρεψαν να τη διεκδικήσει», λέει.

Από τα πυρά της δεν γλιτώνει ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου αλλά ούτε το… ΠΑΣΟΚ. «Εγώ δεν πούλησα ποτέ το επώνυμο του Αντρέα για να πολιτευτώ. Με πολέμησαν άγρια, από τον Σημίτη μέχρι το σημερινό μικρό ΠΑΣΟΚ», λέει και εκτιμά πως «η παλιά γενιά του ΠΑΣΟΚ τελειώνει» και πως η ίδια είναι «η μόνη που κουβαλάω στις πλάτες μου τον “παπανδρεϊσμό” ως ιδέα και ως πολιτική θέση.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact