ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Η Ελλάδα θέλει να ξεφορτωθεί τη μισητή τρόικα», γράφει γερμανική εφημερίδα


Σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα Neue Osnabrücker Zeitung, η ελληνική αντιπροσωπεία θέλει να μιλήσει στο Παρίσι κυρίως για φοροελαφρύνσεις

Η Ελλάδα θέλει να ξεφορτωθεί την Τρόικα, σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα Neue Osnabrücker Zeitung, η οποία σε νέο, εκτενές δημοσίευμά της για την χώρα μας αναφέρεται στις επικείμενες διαπραγματεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης με τους δανειστές στο Παρίσι.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, όταν η ελληνική κυβέρνηση συναντηθεί την Τρίτη στο Παρίσι με τους διεθνείς πιστωτές, θα βρίσκεται ενώπιον ενός μεγάλου στόχου: να βάλει όσο το δυνατόν γρηγορότερα τέλος στους ελέγχους της Τρόικας.

Ωστόσο, όπως τονίζει, την εντείνονται, παράλληλα, οι εσωπολιτικές πιέσεις στην Αθήνα.

Όπως μεταδίδει η Deutsche Welle, η Neue Osnabrücker Zeitung, τονίζει πως οι εκπρόσωποι των πιστωτών ενδιαφέρονται κυρίως για το στρες-τεστ των ελληνικών τραπεζών αλλά και το ύψος του δημοσιονομικού κενού για τα επόμενα δύο χρόνια, ενώ η ελληνική αντιπροσωπεία, από την πλευρά της, θέλει να μιλήσει στο Παρίσι κυρίως για φοροελαφρύνσεις.

«Δεδομένης της υψηλής ανεργίας, η χώρα της κρίσης αντιμετωπίζει όλο και μεγαλύτερες δυσκολίες να εισπράξει φόρους», τονίζεται στο δημοσέιυμα.

«Η ΕΕ επεξεργάζεται ήδη ρύθμιση διαδοχής της Τρόικας»

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με την εφημερίδα, η συνάντηση, που αρχικά επρόκειτο να πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, μετατέθηκε τελικά έπειτα από τις πιέσεις της ελληνικής κυβέρνησης στο Παρίσι.

«Ο έλληνας πρωθυπουργός Α. Σαμαράς ήθελε να αποφύγει μια αναταραχή στην κρατική μηχανή των Αθηνών αλλά και να στείλει στους πολίτες το μήνυμα ότι η χώρα μπορεί να ξεφορτωθεί σύντομα τη μισητή Τρόικα. Η ελπίδα αυτή της Αθήνας μπορεί να είναι κάλλιστα δικαιολογημένη», γράφει η NOZ, ενώ επικαλούμενη άτομα που πρόσκεινται στις διαπραγματεύσεις, τονίζει ότι «η ΕΕ επεξεργάζεται ήδη ρύθμιση διαδοχής της Τρόικας».

Σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά σχέδια «η Κομισιόν θα ελέγχει την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων δυο φορές το χρόνο, και όχι κάθε τρεις μήνες, όπως έκανε η Τρόικα. Η Ελλάδα θα πρέπει να δεσμευτεί σε ένα 6ετές σχέδιο δράσης, όπου η επίτευξη σημαντικών ενδιαμέσων στόχων θα επιβραβεύεται με διευκολύνσεις στην απομείωση του χρέους. Αυτό αναφέρει άνθρωπος που ασχολείται με το ζήτημα. Η Τρόικα δεν θα υπάρχει πια».

Η εφημερίδα αναφέρεται, τέλος, και στις αυξανόμενες πιέσεις που δέχεται η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ και ΝΔ ενόψει της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας.

«Το πρόβλημα: εάν ο Σαμαράς δεν αποσπάσει αρκετές ψήφους ανεξάρτητων βουλευτών, θα έπρεπε να διενεργηθούν πρόωρες εκλογές οι οποίες θα μπορούσαν να σημάνουν για την Ελλάδα μια μακρά περίοδο πολιτικής και οικονομικής ανασφάλειας. Γιατί στις τελευταίες δημοσκοπήσεις προηγείται η αντιπολιτευόμενη συμμαχία της ριζοσπαστικής Αριστεράς, η οποία έχει κάνει σημαία της την κατάργηση του προγράμματος περικοπών. Ο Σαμαράς επιδιώκει την ίδια ώρα περαιτέρω ελαφρύνσεις όσον αφορά το ελληνικό χρέος. Συγκεκριμένα θέλει να επιτύχει την επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής και τη μείωση των επιτοκίων», γράφει, αναφερόμενη στη δέσμευση της ευρωζώνης για περαιτέρω στήριξη σε περίπτωση που η χώρα πετύχει πρωτογενές πλεόνασμα.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

«Κόφτης» στη θέρμανση στο δημόσιο – Τέλος ζεστό νερό και φωτεινές επιγραφές στη Γερμανία

Η Γερμανία ετοιμάζεται για τον επερχόμενο «ρωσικό» χειμώνα,…

Μικρότερες συσκευασίες, ίδιες τιμές – Το μυστικό κόλπο της «συρρίκνωσης»

Οι εταιρείες συρρικνώνουν τις συσκευασίες των προϊόντων, χωρίς…

Αποκάλυψη: Τους S300 αναζητούσαν στην Κρήτη οι Τούρκοι

Τις θέσεις των S300 που βρίσκονται στην Κρήτη…

Γιατί αναχαιτίστηκαν οπλισμένα τουρκικά F-16 στην Κάρπαθο

Με αφορμή ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς σχετικά με…

Νέες ανατιμήσεις απο Σεπτέμβριο: Ποια προϊόντα «εκτοξεύονται»

Ενεργειακή ακρίβεια και οικονομική κρίση έχουν φτάσει στα…

Μπήκε σε πισίνα με παιδιά με αποκαλυπτικό G-string και προκάλεσε αντιδράσεις

Πολλές είναι οι αντιδράσεις κάτω από ένα βίντεο…

Οι νέες τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα για τον Σεπτέμβριο χωρίς το Power Pass

Για τον Σεπτέμβριο ανακοινώθηκαν νέες τιμές στο ηλεκτρικό…

Η επιστημονική πρόβλεψη της απόλυτης καταστροφής

Έρχονται δύσκολες μέρες για τον πλανήτη… Ο κόσμος…
contact