ΕΛΛΑΔΑ

Η φρεγάτα «Κανάρης» δίπλα στο «Charles de Gaulle»

Στο πλαίσιο της στρατηγικής στόχευσης του ΓΕΕΘΑ για διεύρυνση της συνεργασίας των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων με άλλες χώρες και κατόπιν συντονισμένων ενεργειών του, από την Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου έως την Πέμπτη 04 Μαρτίου 2021 η Φρεγάτα (Φ/Γ) ΚΑΝΑΡΗΣ ενσωματώθηκε ως πλήρες οργανικό μέλος στη Γαλλική Ναυτική Δύναμη TF-473.

Η εν λόγω Ναυτική Δύναμη με πλοίο Διοικήσεως το Αεροπλανοφόρο CHARLES DE GAULLE, επιχείρησε στην Κεντρική και Ανατολική Μεσόγειο στο πλαίσιο της επιχείρησης «CLEMENCEAU 21».

Στη Γαλλική επιχείρηση «CLEMENCEAU 21» συμμετείχαν πλέον των Γαλλικών, και ναυτικές μονάδες της Ελλάδας, των ΗΠΑ και του Βελγίου. Στο πλαίσιο της επιχείρησης πραγματοποιήθηκαν συνεργασίες με δυνάμεις και άλλων κρατών – μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του ΝΑΤΟ και Στρατηγικών Εταίρων κατά τη διάρκεια της διέλευσης από τις περιοχές ευθύνης τους.

Ταυτόχρονα, διεξήχθη πληθώρα εκπαιδευτικών αντικειμένων μεταξύ των οποίων και αντικείμενα εκπαίδευσης όλων των μορφών πολέμου με επιπλέον συμμετοχή από τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις ενός Υποβρυχίου και μαχητικών αεροσκαφών.

Η συμμετοχή της Φ/Γ στη Γαλλική Ναυτική Δύναμη TF-473 και η συνεκπαίδευση με μέσα των Ενόπλων Δυνάμεων, καταδεικνύει το άριστο επίπεδο συνεργασίας των ΕΔ των δύο χωρών, αναβάθμισε έτι περαιτέρω την επιχειρησιακή εκπαίδευση, τη μαχητική ικανότητα και τη διαλειτουργικότητα μεταξύ τους και προσέφερε πολύτιμη ανταλλαγή τεχνογνωσίας σε ιδιαίτερα απαιτητικές από πλευράς σχεδίασης και υλοποίησης διακλαδικές επιχειρήσεις.

Την Πέμπτη 04 Μαρτίου 2021, ο Γάλλος Διοικητής της Ναυτικής Δύναμης Task Force 473, Υποναύαρχος Marc Aussedat, επιβαίνων επί του Αεροπλανοφόρου «CHARLES DE GAULLE», επισκέφθηκε τη Φ/Γ ΚΑΝΑΡΗΣ εν πλω. Ο Γάλλος Διοικητής ενημερώθηκε για τις δυνατότητες και τα χαρακτηριστικά του πλοίου, ενώ τόνισε τη σημαντική συνεισφορά της Φ/Γ ΚΑΝΑΡΗΣ στην ανωτέρω αποστολή και εξήρε την εκπαίδευση και αποτελεσματικότητα του Ελληνικού πλοίου.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact