ΚΟΣΜΟΣ

Η Ιορδανία υποκύπτει στην ISIS και απελευθερώνει την τζιχαντίστρια -Ποιος ο όρος που θέτει

Κυβερνητικός εκπρόσωπος της Ιορδανίας δήλωσε την Τετάρτη ότι η χώρα του προτίθεται να παραδώσει την ιρακινή επίδοξη καμικάζι Σατζίντα αλ Ρισάουι, η οποία έχει καταδικαστεί σε θάνατο και κρατείται σε ιορδανική φυλακή, αν απελευθερωθεί ο Iορδανός πιλότος, ο οποίος κρατείται από τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους.

«Η Ιορδανία είναι έτοιμη να απελευθερώσει την κρατούμενη Σατζίντα αλ Ρισάουι αν ο ιορδανός πιλότος Μάαζ αλ-Κασάσμπεχ απελευθερωθεί και του χαριστεί η ζωή», δήλωσε ένα κυβερνητικός εκπρόσωπος, ο Μοχάμεντ αλ Μομάνι, όπως μετέδωσε η κρατική τηλεόραση.

Ο εκπρόσωπος ωστόσο δεν αναφέρθηκε στον Ιάπωνα όμηρο των τζιχαντιστών, τον Κέντζι Γκότο.

Υπενθυμίζεται ότι τέσσερις ημέρες μετά το βίντεο της ISIS με το οποίο απαιτούσε από την Ιαπωνική κυβέρνηση να πληρώσει 200.000.000 δολάρια μέσα σε 72 ώρες για την απελευθέρωση των δύο Ιαπώνων ομήρων, οι τζιχαντιστές εκτέλεσαν τον έναν αλλά ως νέο αντάλλαγμα ζητήθηκε την απελευθέρωση της Αλ Ρισάβι.

Επίσης, πρέπει να σημειωθεί ότι ο Mu’ath Safi Yousef al-Kaseasbeh αιχμαλωτίστηκε, όταν στις 24 Δεκεμβρίου 2014, οι δυνάμεις του Ισλαμικού Κράτους κατέρριψαν πολεμικό αεροσκάφος του διεθνούς συνασπισμού στη βόρεια Συρία.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Γλυφάδα: Ο «Πόλεμος» της Τουρκικής Μαφίας με Δύο Εκτελέσεις Μπροστά σε Αθώους Πολίτες

Πέντε Δολοφόνοι που Παρίσταναν τους Αθώους στην Τηλεόραση

Η Αγγελική Νικολούλη έχει καταφέρει να φέρει στο…

343,8 Δισεκατομμύρια και Άλλοι 9: Οι Πλουσιότεροι στον Κόσμο το 2024 και Τα Μυστικά τους

Η λίστα του διάσημου επιχειρηματικού περιοδικού Forbes για…

Επιδότηση Ρεύματος Δεκεμβρίου: Πόσο Θα Μειωθεί ο Λογαριασμός Σας

Ανακοινώθηκε η επιδότηση για τους λογαριασμούς ρεύματος του…

Θα πάθετε μεγάλο σοκ με το σώμα της Natalija Kuznetsova

Οι δικέφαλοί της είναι πιο ογκώδεις από εκείνους…

Γιγάντιος πύθωνας εθεάθη σε πλημμυρισμένους δρόμους της Ταϊλάνδης

Οι πρόσφατες πλημμύρες στο νότιο τμήμα της Ταϊλάνδης…
contact