ΚΟΣΜΟΣ

Η Κομισιόν ζητά τη συμβολή των εταιρειών τηλεπικοινωνιών για την καταπολέμηση του κορονοϊού

«Να διασφαλίσουν την ανθεκτικότητα του δικτύου λόγω των αυξημένων αναγκών»

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή καλεί τις εταιρείες τηλεπικοινωνιών να συμβάλλουν, ώστε να διασφαλίσουν την ανθεκτικότητα του δικτύου λόγω των αυξημένων αναγκών εν μέσω πανδημίας, καθώς επίσης να βοηθήσουν για την ανταλλαγή ανωνυμοποιημένων μεταδεδομένων των χρηστών, προκειμένου να διευκολυνθεί η ανάπτυξη μοντέλων για την πρόβλεψη της εξάπλωσης του κορονοϊού.

Σχετική τηλεδιάσκεψη είχε ο επίτροπος Εσωτερικής Αγοράς Τιερί Μπρετόν με διευθύνοντες συμβούλους ευρωπαϊκών εταιρειών τηλεπικοινωνιών και με την GSMA (την Ένωση φορέων εκμετάλλευσης κινητής τηλεφωνίας).

Ο επίτροπος τόνισε την ανάγκη προστασίας των πλέον ευάλωτων καταναλωτών, καθώς επίσης των πολύ μικρών, των μικρών και των μεσαίων επιχειρήσεων που δυσκολεύονται να πληρώσουν τους λογαριασμούς τους.

«Όλες οι εταιρείες είναι προσηλωμένες στη διαφύλαξη της ομαλής λειτουργίας του ανοικτού διαδικτύου και στην παρακολούθηση και αποτροπή τυχόν συμφόρησης. Το γεγονός αυτό αποτελεί καλή είδηση για όλους τους Ευρωπαίους», ανέφερε ο κ. Μπρετόν μετά την τηλεδιάσκεψη, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Οι διευθύνοντες σύμβουλοι των εταιρειών τηλεπικοινωνιών, σύμφωνα με την Επιτροπή, εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τη θετική αντίδραση των παρόχων περιεχομένου (π.χ. Netflix) στην έκκληση της Επιτροπής για μείωση του φορτίου που δέχεται το δίκτυο και ανέφεραν ότι ήδη διαπιστώνουν μεγάλες βελτιώσεις.

Στην τηλεδιάσκεψη συζητήθηκε η ανάγκη συλλογής ανωνυμοποιημένων μεταδεδομένων κινητής τηλεφωνίας με στόχο την ανάλυση των μοντέλων διάδοσης του κορονοϊού κατά τρόπο που να συνάδει πλήρως με τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Δεδομένων (GDPR) και με τη νομοθεσία για την προστασία της ιδιωτικής ζωής στις ηλεκτρονικές επικοινωνίες. Ακόμη, και οι δύο πλευρές υπογράμμισαν τη σημασία της προστασίας των δικτύων από κυβερνοεπιθέσεις και συμφώνησαν να συνεχίσουν τη συζήτηση σχετικά με τους διάφορους τρόπους συνεργασίας.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact