ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Η μεγαλύτερη απειλή για το ευρώ είναι οι κλόουν της Ελλάδας»

Δηλητήριο στάζει για την ελληνική κυβέρνηση ο αρθογράφος του Marketwatch Μάθιου Λιν, με ένα ιδιαίτερα προσβλητικό άρθρο στο οποίο χαρακτηρίζει «κλόουν» τα στελέχη της ελληνικής κυβέρνησης.

Με τον τίτλο: «Η μεγαλύτερη απειλή για το ευρώ είναι οι κλόουν που κυβερνούν την Ελλάδα», ο Μάθιου Λιν επισημαίνει ότι εξαιτίας της ανικανότητάς τους πιθανόν να οδηγήσουν την Ελλάδα εκτός ευρώ από ατύχημα…

Στο άρθρο του αναφέρει ότι ο Αλέξης Τσίπρας και ο Γιάννης Βαρουφάκης, οι οποίοι διαχειρίζονται την ελληνική οικονομία, έχουν καταφέρει να διασκεδάσουν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, λέγοντας μάλιστα ότι όποιος τους ακολουθεί στα social media μπορεί να απολαύσει τη διαμάχη που έχουν ξεκινήσει.

Όμως όσο διασκεδαστικό και αν είναι αυτό, γράφει ο Λιν, το παγκόσμιο οικονομικό σύστημα δεν θα ήθελε να εξαρτάται από αυτούς, κάτι που δυστυχώς όμως συμβαίνει.

«Το μεγαλύτερο πρόβλημα παραμένει η Ελλάδα», τονίζει. «Βρίσκεται συνεχώς σε κίνδυο εξαιτίας της ερασιτεχνικής κυβέρνησης» επισημαίνει ο αρθρογράφος, και σημειώνει: «Κανένα από τα ανώτερα στελέχη της δεν έχουν εμπειρία στη διοίκηση ή έχουν κάνει κάποια σοβαρή δουλειά».

Όπως υπογραμμίζει, ένα «Grexident» γίνεται ολοένα και πιο πιθανό, κάτι που θα είχε άγνωστες συνέπειες για τη σταθερότητα του παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού συστήματος. Και συμπληρώνει:

«Δεν είναι παράξενο που ο υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας, με το δερμάτινο μπουφάν του, έχει ονομαστεί “ροκ σταρ”. Το κακό είναι ότι έχει αρχίσει να συμπεριφέρεται ως τέτοιος, αναφερόμενος στη φωτογράφισή του στο Paris Match, αλλά και στην ελληνική έκδοση του Esquire καθώς και στο θέμα που έχει προκύψει με το βίντεο το οποίο τον δείχνει να κάνει μια απρεπή χειρονομία απευθυνόμενος στη Γερμανία».
Ωστόσο, όπως λέει, ούτε ο έλληνας πρωθυπουργός δεν είναι καλύτερος, ενώ κάνει λόγο για ένα «παιδαριώδες ξέσπασμα» του Αλέξη Τσίπρα όταν νωρίτερα τον Μάρτιο σε ομιλία του κατηγόρησε τη Γερμανία ότι δεν έχει καταβάλει τις γερμανικές αποζημιώσεις από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.
Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact