ΕΛΛΑΔΑ

Η Παπαδόγιαννη της ΛΑΕ κατέθεσε μήνυση για τον ξυλοδαρμό της από τα ΜΑΤ

Το μέλος της ΛΑΕ, Σόφη Παπαδόγιαννη κατέθεσε μήνυση και στρέφεται κατά παντός υπευθύνου αστυνομικού αλλά και της φυσικής και πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Δημόσιας Τάξης για την επίθεση που δέχτηκε, όπως ισχυρίζεται, από άνδρες των ΜΑΤ κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου. 

Η μηνύτρια αναφέρει ότι οι μηνυόμενοι έχουν τελέσει το αδίκημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας με την επιβαρυντική περίσταση, όπως υπογραμμίζει, ότι το αδίκημα τελέστηκε κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας τους. Επιπλέον, η μηνύτρια κατηγορεί τους φυσικούς και πολιτικούς προϊσταμένους για ηθική αυτουργία σε απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Στη μήνυση αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ότι οι αστυνομικές δυνάμεις που ενεργούσαν στην πλατεία Συντάγματος «με προφανή σκοπό την διάλυση του συγκεντρωμένου πλήθους δεν δίστασαν να ρίψουν ασφυξιογόνα βλήματα , δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου λάμψης μέσα στο πλήθος και μάλιστα με ρίψη βολών στο ύψος των κεφαλιών των διαδηλωτών».

Οι δηλώσεις της έξω από το γραφείο του εισαγγελέα
«Κατέθεσα μήνυση κατά παντός υπευθύνου για τον τραυματισμό μου στο κεφάλι από βλήμα δακρυγόνου στη διαδήλωση της Κυριακής στο Σύνταγμα. Υπεύθυνη γι’ αυτόν τον τραυματισμό, ο οποίος θα μπορούσε να είχε αποβεί και μοιραίος για τη ζωή μου δεν είναι μόνο τα ΜΑΤ που μας επιτέθηκαν με μία απερίγραπτη βιαιότητα στο μπλοκ της ΛΑΕ και σε άλλους διαδηλωτές με τυφλά χτυπήματα δολοφονικά, ρίχνοντας δακρυγόνα όχι στα πόδια αλλά στο κεφάλι. 

Υπεύθυνοι  είναι επίσης η ηγεσία της ΕΛΑΣ, αλλά και η πολιτική ηγεσία  του Υπουργείου, οι οποίοι έδωσαν τις εντολές πάση θυσία να διαλυθεί η συγκέντρωση που εξελισσόταν μπροστά στη Βουλή, αδιαφορώντας παντελώς για τις συνέπειες ακραίων πρακτικών βίας και καταστολής που ασκήθηκαν σε βάρος μίας ειρηνικής διαδήλωσης.

Υπό την έννοια αυτή η μήνυση  που κατέθεσα είναι και μία πράξη αντίδρασης  στην επιλογή της Κυβέρνησης να εκκενώσει βιαίως το Σύνταγμα για να μην σταλεί από εκεί που είναι και ένας χώρος-σύμβολο της αντιμνημονιακής πάλης του λαού μας, να μην σταλεί και να μην εξαπλωθεί το μήνυμα αντίστασης στα μνημονιακά μέτρα, αλλά και να επιδείξει η Κυβέρνηση πυγμή και αποφασιστικότητα στους δανειστές ότι θα περάσει όλα τα μέτρα,  όλες τις δεσμεύσεις που έχει πάρει απέναντι τους, ακόμα κι αν είναι να σπάει τα κεφάλια αυτών που αντιστέκονται.

Ένα είναι βέβαιο, ότι με τρομοκρατία, με χημικά, με ΜΑΤ, με βία καμία Κυβέρνηση μέχρι τώρα δεν έχει διασωθεί. Ούτε αυτή η Κυβέρνηση των μνημονίων Τσίπρα».

Λαφαζάνης: Έχει καταλυθεί κυριολεκτικά κάθε έννοια και κάθε ίχνος Δημοκρατίας
Σε δηλώσεις του ο επικεφαλής της ΛΑΕ Παναγιώτης Λαφαζάνης ανέφερε: «Έχει καταλυθεί κυριολεκτικά κάθε έννοια και κάθε ίχνος Δημοκρατίας. Απατώνται αν πιστεύουν στην Κυβέρνηση ότι μπορούν με δολοφονικές επιθέσεις εναντίον στελεχών της ΛΑΕ και διαδηλωτών να διασώσουν τα μνημόνια. Δεν θα διασωθούν τα μνημόνια, θα σαρωθούν από τους αγώνες του ελληνικού λαού. Την Κυριακή το βράδυ ραντεβού στην πλατεία Συντάγματος, όλοι εκεί για μια μεγάλη ολονυχτία».
 

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact