AUTO-MOTO

Η πινακίδα που οι περισσότεροι οδηγοί δεν γνωρίζουν τι σημαίνει

Όσο έμπειρος οδηγός και να είναι κάποιος είναι αδύνατο να γνωρίζει όλες τις πινακίδες που συναντά στο οδικό δίκτυο.

Αδιαπραγμάτευτος είναι ο ρόλος που διαδραματίζουν οι πινακίδες οδικής σήμανσης, που ρυθμίζουν την κυκλοφορία των πεζών και των οχημάτων, συνδράμοντας καθοριστικά στο να μην προκαλούνται τροχαία ατυχήματα.

Για να μπορέσουν, ωστόσο, οι πινακίδες να συνδράμουν αποφασιστικά στη διασφάλιση της οδικής ασφάλειας, η σημασία τους θα πρέπει να είναι κατανοητή από τους οδηγούς ώστε να γνωρίζουν πώς να αντιδράσουν.

Όσο ευαισθητοποιημένος και αν είναι, βέβαια, κάποιος για την οδική ασφάλεια, είναι αδύνατο να γνωρίζει κάθε σήμα που υπάρχει στον δρόμο, πόσο μάλλον όταν οι πινακίδες είναι δεκάδες και πολλές απαντώνται σπάνια στο οδικό δίκτυο.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η εικονιζόμενη πινακίδα (Κ26) που εντάσσεται στην «οικογένεια» των σημάτων αναγγελίας κινδύνου και ως εκ τούτου έχει τριγωνικό σχήμα.

Στο εσωτερικό της βλέπουμε ένα “Χ” το οποίο ίσως μπερδεύει τους περισσότερους σχετικά με το τι μπορεί να σημαίνει, αλλά στην πραγματικότητα το μήνυμά του είναι απλό: Μας προειδοποιεί για διασταύρωση όπου ισχύει η προτεραιότητα από δεξιά.

Επομένως, εφόσον τη συναντήσουμε το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να ακινητοποιήσουμε το όχημά μας και να παραχωρήσουμε προτεραιότητα στα οχήματα εκ των δεξιών μας.

Η συγκεκριμένη πινακίδα παίρνει θέση στους δρόμους και άλλων χωρών και επομένως καλό είναι η σημασία της να αποτυπωθεί στο μυαλό μας.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι πινακίδες αναγγελίας κινδύνου τοποθετούνται για να εφιστούν την προσοχή αυτών που χρησιμοποιούν τις οδούς για τους κινδύνους που υπάρχουν στην οδό προς την κατεύθυνση της κίνησής τους, ώστε να λαμβάνουν έγκαιρα τα κατάλληλα μέτρα και σε περίπτωση ανάγκης, να μειώνουν την ταχύτητα πορείας τους για να τους αποφεύγουν.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact