ΕΛΛΑΔΑ

Η Πολεμική Αεροπορία αναβαθμίζεται σε εφιαλτικό υπερόπλο κάτω από τα φτερά της

Η ελληνική Πολεμική Αεροπορία εξοπλίζεται, εκσυγχρονίζεται, ενισχύεται. Στην υπεροχή των πιλότων μας προστίθεται και η υπεροπλία, που θα διασφαλίσει την ειρήνη στην περιοχή και θα συντρίψει ολοκληρωτικά όποιον τολμήσει να την παραβιάσει.

Του Κώστα Σαρικά

Τα μαχητικά αεροσκάφη δεν είναι κάτι περισσότερο από πλατφόρμες οι οποίες μεταφέρουν όπλα. Και αυτό το γνωρίζουν άριστα οι επιτελείς της Πολεμικής Αεροπορίας.

Η απόκτηση των 18 υπερσύγχρονων γαλλικών μαχητικών Rafale και η αναβάθμιση 84 F-16 σε Viper είναι δεδομένο ότι αλλάζουν κατά πολύ τις ισορροπίες στο Αιγαίο.

Και ενώ το πρώτο F-16 block 52+ adv, με τον σειριακό αριθμό «005» ετοιμάζεται να πετάξει προς τις ΗΠΑ για να ολοκληρωθούν οι τελικές δομικές της νέας αναβάθμισης σε Viper, η Πολεμική Αεροπορία φροντίζει ήδη να αποκτήσει τα όπλα εκείνα που θα μετατρέψουν τις ελληνικές «οχιές» σε πολλαπλασιαστή ισχύος για την Π.Α. και τις Ένοπλες Δυνάμεις.

Και να δώσουν ουσία στην αναβάθμιση μετατρέποντας τα 84 μαχητικά σε πολεμικές μηχανές, οι οποίες θα κάνουν τη διαφορά μαζί με τα Rafale απέναντι στην Τουρκική αεροπορία.

Δύο όπλα από το Ισραήλ βρίσκονται στο στόχαστρο της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας, με την Ιερουσαλήμ, σύμφωνα με πληροφορίες, να έχει ανάψει το «πράσινο φως» για την παραχώρησή τους στην Ελλάδα.

Όπλα τα οποία δεν θα διαθέτει η τουρκική Πολεμική Αεροπορία και θα αποτελούν κάποια από τα μεγάλα πλεονεκτήματα των Viper.

Πρόκειται για τις ρουκέτες Rampage και τις συλλογές καθοδήγησης Spice οι οποίες προσαρμόζονται σε βόμβες ελεύθερης πτώσης.

Οι ρουκέτες Rampage EXTRA (Extended Range Artillery) ουσιαστικά αποτελούν όπλα του πυροβολικού τα οποία οι Ισραηλινοί έχουν προσαρμόσει στα μαχητικά τους.

Δίνουν τη δυνατότητα βολών ακριβείας ακόμα και σε κινούμενους στόχους σε αποστάσεις άνω των 150 χιλιομέτρων με το βεληνεκές να αυξάνεται κατακόρυφα όσο μεγαλώνει το ύψος άφεσης αλλά κυρίως η ταχύτητα του μαχητικού. Και μάλιστα δεν χρειάζεται καμία παρέμβαση στο λογισμικό των F-16.

Οι συλλογές Spice ουσιαστικά μετατρέπουν τις απλές βόμβες MK1000 και 2000 λιβρών σε «έξυπνα όπλα».

Επιπλέον το εξοπλιστικό -σε όπλα για τα μαχητικά- πρόγραμμα της Πολεμικής Αεροπορίας, όπως το έχει σχεδιάσει ο Αρχηγός ΓΕΑ αντισμήναρχος Γεώργιος Μπλιούμης με τους επιτελείς του, προβλέπει και την απόκτηση των αμερικανικών αντιπλοϊκών πυραύλων Harpoon, αντίστοιχων δυνατοτήτων με τους Exocet, των βλημάτων Harm που στοχεύουν τα εχθρικά ραντάρ στο έδαφος αλλά και των πυραύλων αέρος-αέρος AIM-120 C7 Amraam.

Πρόκειται για μια σειρά από υποπρογράμματα τα οποία από αύριο θα βρίσκονται στη βουλή προς συζήτηση για έγκριση στην αρμόδια επιτροπή.

Όσον αφορά τα Rafale και μόνο τα όπλα που μπορούν να μεταφέρουν όπως φαίνεται από τις πρώτες αντιδράσεις των γειτόνων τρομάζουν την τουρκική Πολεμική Αεροπορία.

Τόσο οι φονικοί Meteor με δυνατότητα να πλήξουν τα Τουρκικά F-16 από μεγάλες αποστάσεις και πριν καν αυτά έχουν τη δυνατότητα βολής όσο και οι κατευθυνόμενες βόμβες ακριβείας HAMMER (Highly ModularMunition Extended Range) αποτελούν ήδη τεράστιο πονοκέφαλο για την αεράμυνα της Άγκυρας πριν καν τα Rafale φτάσουν στην Ελλάδα.

Αν σε αυτά τα υπερόπλα προστεθούν τόσο οι στρατηγικοί Scalp με βεληνεκές εκατοντάδων χιλιομέτρων αλλά και οι αντιπλοϊκοί Exocet, αντιλαμβάνεται καθένας γιατί τα γαλλικά μαχητικά θεωρούνται ως game changer στην εναέρια υπεροχή.

Ακόμα και 18 τέτοια μαχητικά αρκούν για να προκαλέσουν ανεπανόρθωτα πλήγματα τόσο στην Τουρκική αεροπορία όσο και σε στρατηγικούς στόχους στο έδαφος αλλά και στο στόλο των γειτόνων.

Πηγή: newpost.gr

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρωτοφανείς εικόνες: Γέμισε στρατιώτες το Καπιτώλιο

Απίστευτες οι εικόνες που κάνουν το γύρο του…

«Χαστούκι»-προειδοποίηση από τα ΗΑΕ στον Ερντογάν!

Ηχηρό μήνυμα έστειλαν τα ΗΑΕ στη Τουρκία. Την…

Τα μέτρα που θα ανακοινώσει ο Ν. Χαρδαλιάς την Παρασκευή

Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν πως όλα θα σταθμίζονται μέχρι…

Το διασκεδάζουν οι παράνομοι μετανάστες στην Ελλάδα

Ιδιαίτερος λόγος έχει γίνει για τις συνθήκες και…

Οι επιστήμονες προβλέπουν τι θα γίνει με τον κορονοϊό σε 10 χρόνια

Σαν ένας ιός κοινού κρυολογήματος – που μάλιστα…

Πολάκης: Χάσαμε τις εκλογές επειδή γ@@@σαμε μεσαία τάξη

Ένα βίντεο που δημοσίευσε η «Ομάδα Αλήθειας» με…

Το Πακιστάν δίνει πυρηνική βόμβα στην Τουρκία

Το Πακιστάν μεταφέρει ταχέως τεχνολογίες πυραύλων στην Τουρκία και Πακιστανοί…

Η Πολεμική Αεροπορία αναβαθμίζεται σε εφιαλτικό υπερόπλο κάτω από τα φτερά της

Η ελληνική Πολεμική Αεροπορία εξοπλίζεται, εκσυγχρονίζεται, ενισχύεται. Στην…

Πλημμυρίζει με θαλασσινό νερό ο πυρηνικός σταθμός του Ερντογάν

Υπάρχει μια ρωγμή στο τσιμεντένιο δάπεδο του πυρηνικού…

Διπλή γυναικοκτονία έφερε στο φως εμπόριο βρεφών στη Θεσσαλονίκη

Μια υπόθεση διπλής γυναικοκτονίας συγκλονίζει την κοινή γνώμη…
contact