ΚΟΣΜΟΣ

Η Ρωσία «έκλεισε» τον Συριακό αέρα στα τουρκικά μαχητικά – Φιλότουρκοι προσπάθησαν να καταρρίψουν ρωσικό μαχητικό

Στα ύψη η ένταση στη Συρία.

Μια νέα φάλαγγα με τουρκικό στρατιωτικό εξοπλισμό διέσχισε νωρίτερα τα σύνορα με τη Συρία μέσω του σημείου ελέγχου Καφρ Λουσέιν, στη βόρεια Ιντλίμπ, όπως αναφέρει το Πενταπόσταγμα.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε σήμερα το τηλεοπτικό δίκτυο Al Hadath, η τουρκική φάλαγγα αποτελείται από 80 μονάδες, περιλαμβανομένων αρμάτων μάχης, θωρακισμένων οχημάτων μεταφοράς προσωπικού και ειδικών φορτηγών. Η φάλαγγα διέρχεται μέσω των βόρειων τμημάτων της επαρχίας Ιντλίμπ.

Το τηλεοπτικό δίκτυο ανέφερε ακόμη ότι οι τουρκικές δυνάμεις δημιούργησαν άλλες τρεις θέσεις ποαρατήρησης στη βόρεια Ιντλίμπ, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό τους σε 39. Ένα από αυτά τα τρία παρατηρητήρια βρίσκεται κοντά στον διεθνή αυτοκινητόδρομο που συνδέει το Χαλέπι με τη Λαττάκεια.

Το Al Hadath προσθέτει πως 2.535 μονάδες στρατιωτικού εξοπλισμού έφθασαν στη Συρία από την Τουρκία αυτόν τον μήνα, ενώ το τουρκικό σύνταγμα που έχει σταλεί στη βόρεια Συρία αυτό τον μήνα περιλαμβάνει 7.300 στρατιωτικούς.

Σφοδρή επίθεση εδάφους του τουρκικού στρατού στην Ιντλίμπ

Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις εξαπέλυσαν σήμερα σφοδρή επίθεση στη ζώνη αποκλιμάκωσης στην συριακή επαρχία Ιντλίμπ.

Ο τουρκικός στρατός, μαζί με τους συμμάχους αντάρτες, ξεκίνησε την Πέμπτη επίθεσή στο ανατολικό Idlib, εξουδετερώνοντας στόχους του Συριακού στρατού κοντά στην πόλη Nayrab.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι μάχες μεταξύ των δύο πλευρών ήταν έντονες αλλά μικρής διάρκειας, σημειώθηκαν απώλειες εκατέρωθεν.

Μια πηγή του Συριακού Στρατού δήλωσε στο RT Arabic ότι τρία τουρκικά στρατιωτικά οχήματα καταστράφηκαν κατά τη διάρκεια της σύντομης μάχης.

Ταυτόχρονα, αναφορές από τη βορειοδυτική Συρία επιβεβαιώνουν ότι ο ρωσικός στρατός «έκλεισε» τον Συριακό εναέριο χώρο, εμποδίζοντας την τουρκική Πολεμική Αεροπορία να πραγματοποιήσει αποστολές ενάντια των καθεστωτικών δυνάμεων.

Το τουρκικό Υπουργείο Άμυνας δεν έχει ακόμη σχολιάσει την επίθεση.

Αντάρτες του Ερντογάν προσπάθησαν να καταρρίψουν ρωσικό μαχητικό

Σύροι αντάρτες, υποστηριζόμενοι από την Τουρκία, προσπάθησαν να καταρρίψουν ένα ρωσικό αεροσκάφος που στόχευσε τις θέσεις τους στα ανατολικά της Ιντλίμπ.

Δείτε βίντεο:

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact