ΚΟΣΜΟΣ

«Η Ρωσία σέβεται τη βούληση του λαού της νοτιοανατολικής Ουκρανίας»

Η Ρωσία «σέβεται τη βούληση του λαού της νοτιοανατολικής» Ουκρανίας όπως αυτή εκφράστηκε στις εκλογές της Κυριακής στις αποσχισθείσες περιοχές του Ντόνετσκ και του Λουχάνσκ ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Ιντερφάξ.

«Οι εκλεγμένοι αντιπρόσωποι έλαβαν εντολή να λύσουν τα πρακτικά ζητήματα σχετικά με την αποκατάσταση της φυσιολογικής ζωής στις περιφέρειες» αναφέρει η ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών που μετέδωσε το Ιντερφάξ.

«Είναι εξαιρετικά σημαντικό να αναλάβουν ενεργό δράση για την καθιέρωση διαρκούς διαλόγου μεταξύ των κεντρικών ουκρανικών αρχών και των εκπροσώπων του Ντονμπάς, στη γραμμή των συμφωνιών του Μινσκ»σημειώνει επίσης η ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.

Από την πλευρά του το επίσημο Κίεβο λέει ότι οι εκλογές παραβιάζουν τις συμφωνίες που επετεύχθησαν στο Μινσκ της Λευκορωσίας και με τις οποίες στηρίζεται η εύθραυστη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός μεταξύ της Ουκρανίας και των φιλο-ρώσων αυτονομιστών στην ανατολική Ουκρανία, μια περιοχή που είναι ευρέως γνωστή ως Ντονμπάς.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Γλυφάδα: Ο «Πόλεμος» της Τουρκικής Μαφίας με Δύο Εκτελέσεις Μπροστά σε Αθώους Πολίτες

Πέντε Δολοφόνοι που Παρίσταναν τους Αθώους στην Τηλεόραση

Η Αγγελική Νικολούλη έχει καταφέρει να φέρει στο…

343,8 Δισεκατομμύρια και Άλλοι 9: Οι Πλουσιότεροι στον Κόσμο το 2024 και Τα Μυστικά τους

Η λίστα του διάσημου επιχειρηματικού περιοδικού Forbes για…

Επιδότηση Ρεύματος Δεκεμβρίου: Πόσο Θα Μειωθεί ο Λογαριασμός Σας

Ανακοινώθηκε η επιδότηση για τους λογαριασμούς ρεύματος του…

Θα πάθετε μεγάλο σοκ με το σώμα της Natalija Kuznetsova

Οι δικέφαλοί της είναι πιο ογκώδεις από εκείνους…

Γιγάντιος πύθωνας εθεάθη σε πλημμυρισμένους δρόμους της Ταϊλάνδης

Οι πρόσφατες πλημμύρες στο νότιο τμήμα της Ταϊλάνδης…
contact