ΚΟΣΜΟΣ

Η σερβιτόρα γελάει με το βεγγαλικό και δευτερόλεπτα μετά ξεκινά ο εφιάλτης

Μια φωτογραφία που παγώνει το αίμα κάνει τον γύρο του κόσμου. Μια σερβιτόρα, χαμογελαστή, ανεβασμένη στους ώμους ενός συναδέλφου της, κρατάει ψηλά ένα αναμμένο βεγγαλικό. Γύρω τους, μουσική, γιορτή, Πρωτοχρονιά. Κανείς δεν ήξερε ότι δευτερόλεπτα αργότερα, αυτό το σκηνικό χαράς θα μετατρεπόταν σε μια επίγεια κόλαση.

Η τραγωδία χτύπησε το νυχτερινό κέντρο Le Constellation στην Ελβετία, αφήνοντας πίσω της τουλάχιστον 47 νεκρούς και 115 τραυματίες.

Σύμφωνα με τους μάρτυρες, το κακό δεν άργησε να γίνει. Όλα φαίνεται να ξεκίνησαν από ένα βεγγαλικό τοποθετημένο σε μπουκάλι σαμπάνιας. Μια σπίθα ήταν αρκετή. Η φωτιά άρπαξε αμέσως στην ξύλινη οροφή του μπαρ και από εκεί και πέρα η κατάσταση ξέφυγε.

Συγκλονιστικά βίντεο που τραβήχτηκαν λίγα λεπτά μετά, δείχνουν έναν θαρραλέο νεαρό να προσπαθεί μάταια να τα βάλει με τις φλόγες. Όμως η φωτιά ήταν πιο γρήγορη. Μέσα σε ελάχιστο χρόνο, ο κατάμεστος υπόγειος χώρος, όπου διασκέδαζαν περίπου 200 άτομα, έγινε παγίδα θανάτου.

Οι φλόγες «κατάπιαν» τις στενές ξύλινες σκάλες, κλείνοντας ουσιαστικά την έξοδο. Ακολούθησαν εκρήξεις τόσο δυνατές, που οι γείτονες πετάχτηκαν έξω νομίζοντας ότι έγινε τρομοκρατική επίθεση.

Μέσα στο κλαμπ, επικράτησε το απόλυτο χάος. Οι επιζώντες περιγράφουν εικόνες που δεν χωράει ο νους: άνθρωποι να καίγονται, άλλοι να ποδοπατιούνται πάνω στον πανικό τους και άλλοι να σωριάζονται λιπόθυμοι από τον πυκνό καπνό, ανήμποροι να πάρουν ανάσα.

Αγωνία για τους γονείς – Παιδιά τα περισσότερα θύματα

Το πιο τραγικό της υπόθεσης είναι η ηλικία των θυμάτων. Μιλάμε κυρίως για έφηβους και παιδιά γύρω στα 20 που είχαν βγει να γιορτάσουν την αλλαγή του χρόνου. Η κατάσταση των σορών είναι τέτοια, λόγω της φωτιάς, που οι αρχές της Ελβετίας προειδοποίησαν ότι θα χρειαστούν μέρες για να ταυτοποιηθούν όλοι.

Έξω από το κλαμπ και στα νοσοκομεία, εκτυλίσσεται ένα δεύτερο δράμα. Γονείς και συγγενείς ζουν ώρες αγωνίας, περιμένοντας να μάθουν αν το παιδί τους είναι στη λίστα των επιζώντων ή αν «έσβησε» στις στάχτες το ξημέρωμα της Πέμπτης.

Ο πρόεδρος της Ελβετίας, Γκι Παρμελίν, μίλησε για «μια από τις χειρότερες τραγωδίες που έχει ζήσει η χώρα», τονίζοντας με πόνο ψυχής πως «κόπηκαν άδοξα πολλές νεανικές ζωές».

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact