ΖΩΔΙΑ

Η συμβατότητα των ζωδίων: Τελικά, με ποια ζώδια ταιριάζεις

Οι βαθύτερες ανάγκες

Από αυτά γίνεται φανερό ότι η ανάλυση της συναστρίας ενός ζευγαριού είναι δουλειά ενός έμπειρου αστρολόγου. Ο σκοπός δεν είναι να πει αν δυο άτομα ταιριάζουν. Ο σκοπός είναι να δώσει και στους δυο μια ρεαλιστική εικόνα των χαρακτήρων τους και να τους ευαισθητοποιήσει τον ένα στις ανάγκες του άλλου. Μια Δίδυμος μπορεί για παράδειγμα να προτείνει στον Ταύρο σύντροφό της να πάνε να χαζέψουν στα παλαιοπωλεία στο Μοναστηράκι. Κι εκείνος να ανατριχιάζει με την ιδέα του να ξεβολευτεί και μάλιστα για να ξοδέψει λεφτά σε… παλιατζούρες. Αν όμως ο καθένας τους καταλάβει τις βαθύτερες ανάγκες και τα κίνητρα του άλλου, και δεν παίρνει τόσο προσωπικά τις αρνήσεις του, μπορεί να βρίσκουν ένα τρόπο να συμβιβάζουν τις διαφορές τους.

Εννοείται πως όλοι θέλουν να έχουν όσο το δυνατόν περισσότερα σημεία επαφής στη ηλιακό ζώδιο, που είναι η βασική φύση ενός ατόμου. Αλλά δεν μπορούμε να παραβλέψουμε πόσο σημαντικές είναι οι θέσεις της Σελήνης, του Ερμή, της Αφροδίτης και του Άρη στο γενέθλιο ωροσκόπιο. Και επιπλέον, ακόμα κι αν αυτοί οι πλανήτες εναρμονίζονται, οι εξωτερικοί πλανήτες όπως ο Πλούτωνας και ο Ουρανός μπορούν να κάνουν… χαλάστρα.

Είσαι το άλλο μου μισό

Όταν δυο ζώδια είναι συμβατά, έχουμε δυο αρχετυπικές δυνάμεις που ταιριάζουν δημιουργώντας μια σχέση συντροφικότητας, όπως δυο καλά φιλαράκια. Από την άλλη όμως υπάρχουν και τα στοιχεία των δυο ωροσκοπίων που αλληλοσυμπληρώνονται. Σαν να γίνεται ένα είδος ανταλλαγής. Για παράδειγμα, ένας Παρθένος με έναν Καρκίνο. Ο Παρθένος δεν τα πάει καλά με τον ομιχλώδη συναισθηματισμό του Καρκίνου. Όμως του αρέσει να προσφέρει, ενώ στον Καρκίνο αρέσει να νιώθει ότι τον φροντίζουν. Εκείνος έτσι αισθάνεται προστατευμένος, ενώ ταυτόχρονα ο Παρθένος βρίσκεται στο στοιχείο του, με το να δίνει πρακτική υποστήριξη. Έτσι και οι δύο είναι ευχαριστημένοι.

Άλλο παρεμφερές παράδειγμα: Οι Υδροχόοι είναι αφοσιωμένοι και σταθεροί στη σχέση τους, κάνοντας τους Καρκίνους να νιώθουν άνετα, γιατί οι δεύτεροι δεν αντέχουν την ιδέα της εγκατάλειψης. Και παρόλο που ο Υδροχόος μπορεί κάποιες φορές να γίνεται απόμακρος, η βασική ασφάλεια που προσφέρει, αρκεί στον Καρκίνο και αντισταθμίζει την κάποια ψυχρότητα του συντρόφου του. Μια άλλου είδους ανταλλαγή που μπορεί να γίνεται ανάμεσα σε αυτά τα ζώδια, μέσα από τη διαφορά τους, είναι στη σχέση του ζευγαριού με τους τρίτους. Ο Υδροχόος θέλει να περιβάλλεται διαρκώς από άλλα άτομα, φίλους, συναδέλφους, γνωστούς. Ο Καρκίνος τα μόνα άτομα που θέλει κοντά του, εκτός από το ταίρι του, είναι πρόσωπα της οικογένειας, άντε και ελάχιστοι πολύ στενοί φίλοι. Ο πρώτος ασφυκτιά στον στενό κύκλο που θέλει να δημιουργεί ο δεύτερος. Ο Καρκίνος, μέσα από την ανάγκη να συμβιβαστεί με την επιθυμία του Υδροχόου να διευρύνουν την κοινωνικότητά τους, πιθανόν να μπορέσει να καλλιεργήσει τη δική του αίσθηση ανεξαρτησίας. Αλλά μπορεί και όχι, με αποτέλεσμα να υπάρχει μια διαρκής τριβή ανάμεσα σε ένα ανεξάρτητο και σε ένα εξαρτημένο ζώδιο.

Ως προς το θέμα της ασφάλειας, για τον Καρκίνο ένας Ταύρος είναι καλή περίπτωση. Ο Ταύρος χρειάζεται υλική ασφάλεια ενώ ο Καρκίνος συναισθηματική. Σε κάποιο βαθμό κατανοούν ο ένας τον άλλο.

Ένα ασυνήθιστο ζευγάρι, που όμως μπορεί να καταλήξει να τα πηγαίνει καλά, είναι ο Σκορπιόςάντρας με τη γυναίκα Δίδυμο. Παρόλο που δείχνουν αταίριαστοι σε πολλά, έχουν και οι δύο ανεξάντλητη περιέργεια ο ένας για τον άλλο. Και η νεανική σεξουαλικότητα της Διδύμου κρατά άσβεστο το ερωτικό πάθος του Σκορπιού.

Και ο Παρθένος συχνά ζευγαρώνει με τον Σκορπιό. Ο συνήθως καχύποπτος Σκορπιός, εμπιστεύεται την ανοιχτή ειλικρίνεια του Παρθένου, ενώ ο Παρθένος θαυμάζει το θάρρος του Σκορπιού, που… δε μασάει με τίποτα.Δείτε την επόμενη ή προηγούμενη σελίδα πατώντας τα νούμερα

Σελίδες — 1 2 3

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact