Η τελευταία επιθυμία του Στίβεν Χόκινγκ δεν έχει καμία σχέση με τις διάσημες θεωρίες για την δημιουργία και την λειτουργία του κόσμου. Ο σπουδαίος θεωρητικός φυσικός αποκάλυψε ότι θέλει να πάρει μέρος σε ταινίες, ενώ μάλιστα έχει έναν πολύ συγκεκριμένο ρόλο που θέλει να υποδυθεί.
«Ιδανικός ρόλος για μένα θα ήταν ο κακός σε μια ταινία του Τζέιμς Μποντ» δήλωσε ο Χόκινγκ στο περιοδικό Wired, όπως αναφέρει η Telegraph. «Νομίζω πως το αναπηρικό καροτσάκι και η φωνή του υπολογιστή θα ταίριαζαν στο ρόλο». Ο 72χρονος επιστήμονας εμφανίζεται στο εξώφυλλο του περιοδικού του τεύχους Ιανουαρίου που θα κυκλοφορήσει την Πέμπτη.
Τα γυρίσματα για τη νέα ταινία του Τζέιμς Μποντ θα ξεκινήσουν σύντομα και ο Χόκινγκ θα συναντήσει σίγουρα σκληρό ανταγωνισμό. Οι φήμες λένε πως ο Κριστόφ Γουάλτζ θα υποδυθεί τον κακοποιό στην ταινία, που αναμένεται να κυκλοφορήσει το ερχόμενο φθινόπωρο. Ο Χόκινγκ αποκάλυψε πως άρχισε να ψευδίζει σιγά-σιγά και σε κάποιο σημείο σταμάτησε και ο ίδιος να καταλαβαίνει τον εαυτό του.
Τελικά όλα λύθηκαν αφού ο υπολογιστής ανέλαβε καθήκοντα ομιλίας: «Μπορούσα να μιλώ μέσω ενός συνθεσάιζερ φωνής, παρόλο που μου έδινε μια Αμερικάνικη προφορά» δήλωσε ο Χόκινγκ. «Κράτησα αυτή τη φωνή, γιατί πλέον είναι το σήμα κατατεθέν μου».
Ο Χόκινγκ υποφέρει από πλάγια μυατροφική σκλήρυνση (ALS), μια εξασθενητική ασθένεια που έχει καταλάβει την φωνή του και τον άφησε καθηλωμένο σε αναπηρικό καροτσάκι. Από το 1997, χρησιμοποίησε έναν υπολογιστή για να μιλά, που λειτουργεί με έναν μυ στο μάγουλό του.





















