ΚΟΣΜΟΣ

Η Τουρκία ξεκινά δικό της μαχητικό αεροσκάφος και ο υπουργός Άμυνας Ισίκ «κομπάζει»

Σε μαζική παραγωγή το άρμα μάχης «Αλτάι»

Για τα κατορθώματα της «αμυντικής» βιομηχανίας της χώρας του καυχήθηκε ο υπουργός άμυνας της Τουρκίας Φικρί Ισίκ, σε ομιλία του σε συνέδριο με τίτλο «Συνάντηση για την αμυντική βιομηχανία που επιτυγχάνει στην Τουρκία».

Επεσήμανε δε πως η Τουρκία ξεκινά για να κατασκευάσει το δικό της μαχητικό αεροσκάφος.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με ανακοίνωση της Τουρκικής Γραμματείας Τύπου ο Ισίκ δήλωσε πως η Τουρκία κατάφερε μεγάλη πρόοδο τα τελευταία 14 χρόνια, επισημαίνοντας πως οι μηχανικοί και σχεδιαστές είχαν μεγάλη συμβολή στα κατορθώματα αυτά.

«Από μια χώρα που συνήθιζε να παράγει ακόμα και το τυφέκιο της μετά από άδεια, γίναμε μια χώρα που παράγει το δικό της εθνικό τυφέκιο και το πουλάει σε όλο τον κόσμο.

Αυτό είναι πραγματικά ένα κατόρθωμα που δεν πρέπει να υποτιμηθεί. Φτάσαμε στο σημείο όπου αρχίσαμε να λέμε «Μπορούμε τώρα να φτιάξουμε το δικό μας τανκ» και φτάσαμε σε μαζική παραγωγή του άρματος μάχης «Αλτάι», το οποίο πέρασε όλες τις δοκιμές με επιτυχία. Τώρα μπορούμε να φτιάξουμε τα δικά μας ελικόπτερα και να τους βάλουμε εδώ οπλικά συστήματα».

Ο τούρκος υπουργός Άμυνας δήλωσε επίσης πως «Η Τουρκία έβαλε την υπογραφή της σε νέα σχέδια. Η Τουρκία έφτασε στο επίπεδο να αναπτύσσει κρίσιμες τεχνολογίες….Η Τουρκία τώρα κάνει προσπάθεια να παράγει όχι απλά ένα μέρος ενός όπλου αλλά όλο το όπλο»

Ο Ισίκ κατέληξε αναφερόμενος στο τουρκικό μαχητικό αεροσκάφος λέγοντας:

Ξεκινάμε τώρα το δικό μας πρόγραμμα να φτιάξουμε το δικό μας αεροσκάφος. Πρέπει να παράξουμε κρίσιμα κομμάτια του δικού μας αεροσκάφους. Προκειμένου να το κατανοήσουμε ξεκινήσαμε στο πλαίσιο αυτό τον «Εθνικό Κινητήρα Αεροσκαφών». Δεν θα πρέπει πλέον να ανησυχούμε πως θα πετάξει το αεροσκάφος σε περίπτωση που δεν παραλάβουμε κινητήρες αφού το φτιάξουμε.

Ως προς την ποσότητα των παραγόμενων από την ντόπια «αμυντική» βιομηχανία ο Ισίκ κατέληξε λέγοντας πως «Τώρα παράγουμε το 60% τοπικά και ο στόχος μας είναι να ξεπεράσουμε το 80% αυξάνοντας παράλληλα και την ποιότητα….»

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact