ΚΟΣΜΟΣ

Η τουρκική μαφία προωθεί τόνους ηρωίνης και ναρκωτικών προς την Ελλάδα

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Εκτός από την μεταφορά λαθρομεταναστών η τουρκική μαφία έχει επιδοθεί τα τελευταία χρόνια σε μια τεράστια επιχείρηση προώθησης ναρκωτικών προς την Ελληνική πλευρά και μέσω Ελλάδας στις υπόλοιπες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σύμφωνα με τις αποκαλύψεις της τουρκικής εφημερίδας Hürriyet, επικαλουμένη απόρρητη αναφορά της αμερικανικής υπηρεσίας πληροφοριών, της γνωστής CIA, προς τις τουρκικές αρχές, τεράστιες ποσότητες ηρωίνης που έχουν παραχθεί κυρίως στο Αφγανιστάν μέσω της τουρκικής μαφίας έχουν μεταφερθεί για επεξεργασία στην Τουρκία με προορισμό σε πρώτη φάση την άλλη πλευρά του Αιγαίου.

Στην αναφορά αυτή επισημαίνετε ότι η παραγωγή ηρωίνης στο Αφγανιστάν την τελευταία χρονιά έχει αυξηθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό, ενώ έχουν διευρυνθεί τα δίκτυα μεταφοράς του θανατηφόρου ναρκωτικού προς την Τουρκία και στην συνέχεια προς την Δύση. Για τον λόγω αυτό έχει σημάνει κυριολεκτικά συναγερμός στην διαγραφόμενη απειλή της διακίνησης όλου αυτού του όγκου του λευκού θανάτου προ της Δύση.

Χαρακτηριστικό είναι πως το ίδιο το αμερικανικό Πεντάγωνο οργάνωσε ειδική σύσκεψη με τις τουρκικές αρχές ασφαλείας την περίοδο 20 Νοεμβρίου με 10 Δεκεμβρίου και με την συμμετοχή εκπροσώπων της υπηρεσίας διώξεως ναρκωτικών από πολλές χώρες. Στην σύσκεψη αυτή διαπιστώθηκε ότι η κεντρική χώρα συγκέντρωσης και διακίνησης της ηρωίνης που παράγεται στο Αφγανιστάν είναι η Τουρκία.

Στην ίδια την Τουρκία οι διαπιστώσεις είναι άκρως ανησυχητικές καθώς σύμφωνα με πολλούς Τούρκους ερευνητές, η τουρκική μαφία οργιάζει στην συγκέντρωση, διακίνηση και εμπορία των ναρκωτικών, καθώς και στην προώθηση τους προς την Ελλάδα και στην συνέχεια στις υπόλοιπες δυτικές χώρες.

Όπως είχε γραφεί παλαιοτέρα στη γαλλική εφημερίδα Observateur, στην Τουρκία και υπό την προστασία συχνά των τουρκικών αρχών λειτουργούν εργαστήρια επεξεργασίας ηρωίνης που εξάγεται κατόπιν στην δυτική Ευρώπη, αποτελώντας ένα από τα μεγαλύτερα κεφάλαια της τουρκικής οικονομίας.

Στο τεράστιο αυτό κύκλωμα, σύμφωνα με την γαλλική εφημερίδα, εμπλέκονται πολιτικοί, γραφειοκράτες, διευθυντές της αστυνομίας και των μυστικών υπηρεσιών και το κυριότερο, αξιωματικοί μέχρι και στρατηγοί των τουρκικών ένοπλων δυνάμεων.

Η γεωστρατηγική θέση της Τουρκίας, σύμφωνα πάντα με την έκθεση της CIA, την καθιστά γεωγραφικό κόμπο για τις νέες χώρες παραγωγής ναρκωτικών της κεντρικής Ασίας, του Αφγανιστάν, του Πακιστάν, που διακινούν τα ναρκωτικά από τον Περσικό κόλπο προς την Τουρκία και στη συνέχεια με την βοήθεια της οργανωμένης τουρκικής μαφίας προς την Δύση.

Σύμφωνα πάλι με μια παλαιότερη αναφορά του ιταλικού υπουργείου Εσωτερικών, στοιχεία της οποίας δημοσιεύτηκαν και στον τουρκικό τύπο, (εφημερίδα Sabah ), αποτελούμενη από 475 σελίδες, επισημαίνονταν πως η τουρκική μαφία απορροφάει εκτός από την εγχώρια παραγωγή ναρκωτικών και την παραγωγή γειτονικών της χωρών αλλά και των νέων παραγωγικών χωρών Αφγανιστάν και Πακιστάν.

Η ιταλική αναφορά τόνιζε ότι οι Τούρκοι μαφιόζοι που έχουν αναπτύξει ένα μεγάλο δίκτυο διακίνησης, πουλούν τα ναρκωτικά που έχουν προμηθευτεί από τους τόπους παραγωγής τους σε μεσάζοντες, οι οποίοι αναλαμβάνουν να τα μεταφέρουν στις ευρωπαϊκές αγορές για να προωθηθούν στην πελατεία που είναι κυρίως Ευρωπαίοι και Αμερικανοί.

Όπως αποκάλυπτε η ιταλική αναφορά, το 29% της ηρωίνης που διακινείται στη Ιταλία από την μαφία, είναι τουρκικής προέλευσης. Και είναι χαρακτηριστικό πως στις ιταλικές φύλακες βρίσκονταν μέχρι προ τίνος 157 Τούρκοι κατηγορούμενοι για εμπόρια ναρκωτικών.

Τα στοιχεία που παραθέτονταν ανέφεραν ότι οι τουρκικές οργανώσεις συνεργάζονται άριστα με τις ιταλικές για την καλύτερη διακίνηση των ναρκωτικών και ιδιαίτερα με την ιταλική μαφία της Καλαβρίας και της Σικελίας, όπου μεταφέρεται ο κύριος όγκος των ναρκωτικών της τουρκικής μαφίας.

Το ιταλικό υπουργείο Εσωτερικών έκανε επίσης αναφορά για την μεγάλη γέφυρα που έχει στηθεί στον τομέα της διακίνησης των σκληρών ναρκωτικών μεταξύ Τουρκίας, Αλβανίας και Ιταλίας και όπως επισήμαινε χαρακτηριστικά, οι Αλβανοί είναι τα καλλίτερα «βαποράκια» για την μεταφορά των τουρκικών ναρκωτικών, καθώς είναι γνωστοί οι στενοί δεσμοί της τουρκικής μαφίας και της «θυγατρικής» της σε πολλές περιπτώσεις, αλβανικής μαφίας. Η αλβανική μαφία τα τελευταία χρόνια είχε επίσης μια κατακόρυφη ανάπτυξη ιδιαίτερα στην κεντρική Βαλκανική, εκμεταλλευόμενη και την μεγάλη άνοδο του αλβανικού εθνικισμού, ο οποίος σε πολλές περιπτώσεις ταυτίζεται με την παράλληλη ανάπτυξη της αλβανικής μαφίας.

Εκτός όμως από την αλβανική μαφία οι Τούρκοι, όπως επισημαίνεται, χρησιμοποιούν και την Δημοκρατία των Σκοπίων, για την οποία υπάρχουν στοιχεία ότι λειτουργούν κέντρα επεξεργασίας ναρκωτικών, ενώ τα Σκόπια αποτελούν επίσης ένα σοβαρό διαμετακομιστικό κόμβο στο τεράστιο αυτό κύκλωμα Παράλληλα χρησιμοποιούνται από τους Τούρκους μαφιόζους και οι θαλάσσιοι οδοί κυρίως μέσω του Αιγαίου και της Ελλάδας για την μεταφορά των εμπορευμάτων τους προς τις ευρωπαϊκές αγορές.

Για όλα αυτά η Τουρκία πήρε επάξια πριν από μερικά χρόνια την τέταρτη θέση σε παγκόσμιο επίπεδο από απόψεως διεθνούς εγκληματικότητας και οικονομικής παρανομίας, σύμφωνα με μια έρευνα που έγινε στα πλαίσια του Διεθνούς Οικονομικού Συνεδρίου του Νταβός.

Νίκος Χειλαδάκης
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact