ΔΙΑΦΟΡΑ, ΚΟΣΜΟΣ

Η τραγική ιστορία μιας δαιμονισμένης που άλλαξε τη θρησκευτική μοίρα των εξορκισμών

Εκεί έγινε η διάγνωση ότι έπασχε από επιληψία. Ήταν μάλιστα τόσο σοβαρής μορφής η πάθηση και τόσο δυνατοί οι σπασμοί της, που η κοπέλα εισήχθη στο ψυχιατρικό κατάστημα για θεραπεία, καθώς τώρα είχε κάνει την εμφάνισή της και μια βαθύτατη μελαγχολία που οι γιατροί χαρακτήρισαν «κατάθλιψη». Η μικρή κλείστηκε σε σανατόριο για ένα διάστημα, περνώντας μερόνυχτα προσευχόμενη στον Θεό, καθώς ήταν πάντα κοντά στην Εκκλησία και σκόπευε μάλιστα όταν μεγάλωνε να βρει δουλειά στο τοπικό Κατηχητικό, καθώς ήθελε να μεταλαμπαδεύσει την αγάπη της για τον Χριστό και σε άλλα παιδιά. Παρά τις επιληπτικές κρίσεις που δεν την άφηναν σε ησυχία, βγήκε κάποια στιγμή από την κλινική και επέστρεψε στην κανονική της ζωή, έχοντας πια τη συνδρομή της φαρμακευτικής αγωγής. Συνέχισε το σχολείο της και ζούσε και πάλι φυσιολογικά, αν και έμοιαζε εντελώς αλλαγμένη πια και σύντομα όλοι θα το έβλεπαν αυτό…

Το χρονικό του δαιμονισμού

Οι 67 εξορκισμοί, τα μαρτύρια και ο φρικιαστικός θάνατος της πραγματικής «Έμιλι Ρόουζ» - Εικόνα1

Η Ανελίζ παρουσίασε κάποια στιγμή προβλήματα αστάθειας. Συχνά δεν μπορούσε να περπατήσει και έπρεπε να πιαστεί από τραπέζια και καρέκλες για να μην πέφτει στο έδαφος, εμφανίζοντας ταυτοχρόνως και διαταραχές λόγου. Αν και αυτά τα προβλήματα θα ήταν η αρχή μόνο του δράματος, καθώς σύντομα θα εμφάνιζε βαριές κυκλοθυμικές τάσεις και περιόδους οξείας μελαγχολίας.

Τότε, ένα βράδυ που η οικογένεια έτρωγε στο τραπέζι, η μητέρα της Άννα παρατήρησε ότι τα χέρια της Ανελίζ είχαν γίνει τεράστια, τόσο πελώρια που ήταν σχεδόν διπλάσια σε μέγεθος από το φυσιολογικό. Η ίδια η κοπέλα, παρατηρώντας τα παραμορφωμένα άκρα, προσευχήθηκε στον Θεό (σύμφωνα πάντα με τις μαρτυρίες της μητέρας): «Έχω μαύρα χέρια. Σωτήρα, συγχώρεσέ με». Αυτό βέβαια μόνο περίεργο δεν ήταν για κάποιον που έχει εμπειρία σε τέτοια ζητήματα, μιας και είναι γνωστό ότι οι δαίμονες απολαμβάνουν να παίζουν με τον φυσικό κόσμο και ιδιαιτέρως με τα σώματα των ανθρώπινων ξενιστών τους. Αυτό το ήξεραν τόσο η μάνα όσο και η κόρη, ακούγοντάς το συχνά στα κυριακάτικα κηρύγματα της ενορίας τους.

Οι 67 εξορκισμοί, τα μαρτύρια και ο φρικιαστικός θάνατος της πραγματικής «Έμιλι Ρόουζ» - Εικόνα2

Την ίδια περίοδο ήταν που ξεκίνησαν και οι φοβεροί εφιάλτες της Ανελίζ με τα απόκοσμα πλάσματα και τα στοιχειά: «βλέπω δαίμονες στους τοίχους, έχουν κορώνες εφτά και κέρατα εφτά», παραπονούνταν συνεχώς η μικρή. Αυτό ήταν, η Άννα αποφάσισε ότι ήταν ώρα να κάνει κάτι, μιας και η παραδοσιακή ιατρική φαινόταν ανίσχυρη να βοηθήσει την κόρη της. Κι έτσι έκανε αυτό που ήξερε καλά: απευθύνθηκε στον τοπικό εφημέριο, που ήξερε την Ανελίζ από μωρό. Εκείνος την παρέπεμψε σε εξορκιστή πάστορα και το σκηνικό της φρίκης είχε στηθεί.

Οι επιληπτικές κρίσεις της κοπέλας συνοδεύονταν πια από εκρήξεις θυμού και βίας, αν και δεν αυτό δεν ήταν όλο: κατά τη διάρκεια μιας κρίσης, η Ανελίζ σηκωνόταν από το πάτωμα όσο πιο γρήγορα μπορούσε και προσευχόταν αμέσως στην Παναγία. Με το που άρχιζε ωστόσο να ψάλει την προσευχή, έπεφτε κάτω σε ακόμα χειρότερη κατάσταση, χτυπώντας πια το κεφάλι της στο έδαφος και τους τοίχους. Η Άννα είχε γεμίσει το πάτωμα και τους τοίχους με χαλιά και μαξιλάρια, αλλά ο «δαίμονας ήταν μοχθηρός», όπως συνήθιζε να λέει. Ακόμα πιο εκπληκτικό είναι ίσως το γεγονός ότι παρά τον θάνατο της Ανελίζ και την καταδίκη της, η μάνα συνεχίζει να πιστεύει ότι το μεταφυσικό κακό δεν έχει φύγει εντελώς από το σπιτικό της.

Οι 67 εξορκισμοί, τα μαρτύρια και ο φρικιαστικός θάνατος της πραγματικής «Έμιλι Ρόουζ» - Εικόνα3

Μέσα στο πλαίσιο αυτό της απελπισίας, της απόγνωσης και του ανείπωτου τρόμου, θα έπιαναν δουλειά οι εντεταλμένοι του Θεού για να απαλλάξουν την άτυχη κοπέλα από τα μοχθηρά δαιμόνια…Δείτε την επόμενη ή προηγούμενη σελίδα πατώντας τα νούμερα

Σελίδες — 1 2 3 4 5 6

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact