ΕΛΛΑΔΑ

Ηχηρό μήνυμα του αρχηγού ΓΕΕΘΑ για την 28η Οκτωβρίου

Το δικό του μήνυμα ενόψει της επετείου της 28ης Οκτωβρίου του 1940 απηύθυνε ο στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας. Μεταξύ άλλων έκανε λόγο για υπέροχους και ακατάβλητους Έλληνες που έστειλαν στις επόμενες γενιές το διαχρονικό μήνυμα ότι «Η Μεγαλοσύνη των λαών δεν μετριέται με το στρέμμα, με της καρδιάς το πύρωμα μετριέται και με το αίμα».

«Αυτή είναι η μοίρα και το αιώνιο πεπρωμένο της Ελλάδας που είναι προορισμένη να ζήσει και θα ζήσει. Θα ζήσει και θα μεγαλουργήσει αξιοπρεπής και ελεύθερη, σε πείσμα όλων εκείνων που διαχρονικά την πολεμούν» είπε αρχικά ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ.

«Όπως τότε παρέδωσε μαθήματα ελευθερίας και εθνικής αξιοπρέπειας στους λαούς της Ευρώπης και όλου του κόσμου, έτσι και σήμερα, αν χρειαστεί, η Ελλάδα είναι έτοιμη με τις πανίσχυρες και έτοιμες Ένοπλες Δυνάμεις της να κλείσει μια για πάντα όσα στόματα την απειλούν, την προσβάλλουν, την επιτιμούν και την υποτιμούν» πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στο «Ελληνικό Έπος», τόνισε, μεταξύ άλλων: «Σκύβουμε σήμερα με ευλάβεια και δέος για να τιμήσουμε και να ευχαριστήσουμε τους απλούς μα ατρόμητους κι ατσάλινους παππούδες μας, που δεν πτοήθηκαν από την εχθρική υπεροπλία, που δεν δείλιασαν ούτε στιγμή μπροστά στις απειλές και τις προκλήσεις των τυράννων εκείνης της εποχής, γιατί στ’ αλήθεια το έλεγε η καρδιά τους! Αυτή η καρδιά των Ελλήνων που χτυπάει χιλιάδες χρόνια σ’ αυτόν τον τόπο».

«Η γενιά του ’40», συνέχισε ο κ. Φλώρος, «κοίταξε μες στα μάτια την ιταλική πολεμική μηχανή, μία από τις ισχυρότερες εκείνης της εποχής, και χωρίς ίχνος φόβου και δισταγμού την αντιμετώπισε στα ίσια και κατάφερε να τη νικήσει, να την εκδιώξει, να την ταπεινώσει και να την καταδιώξει».

«Εκείνοι οι υπέροχοι κι ακατάβλητοι Έλληνες αξιωματικοί και οπλίτες έστειλαν σε όλες τις επόμενες γενιές των Ελλήνων το διαχρονικό μήνυμα πως ‘Η Μεγαλοσύνη των λαών δεν μετριέται με το στρέμμα, με της καρδιάς το πύρωμα μετριέται και με το αίμα’», συμπλήρωσε.

«Δεν θα ακολουθήσουμε κανέναν στον ολισθηρό και εύκολο δρόμο της κλιμάκωσης και των προκλήσεων. Δεν θα παρασυρθούμε εκόντες, άκοντες σε καταστάσεις βολικές για τις επιδιώξεις άλλων. Είμαστε εδώ ακοίμητοι φρουροί των δικαίων εθνικών συμφερόντων μας γεμάτοι αυτοπεποίθηση και γνώση. Αυτοπεποίθηση γιατί ξέρουμε ότι μπορούμε και γνώση γιατί ξέρουμε πώς να το κάνουμε αν χρειαστεί», ξεκαθάρισε.

«Γιατί θέλουμε την ειρήνη και εργαζόμαστε εντατικά για τη σταθερότητα στην περιοχή, δεν πρόκειται όμως να χαρίσουμε αμαχητί ούτε μια σπιθαμή, ούτε έναν κόκκο ελληνικού χώματος σε κανέναν. Γιατί αυτοί είμαστε εμείς και έτσι θα παραμείνουμε στον αιώνα τον άπαντα! Έλληνες!» κατέληξε ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact