ΔΙΑΦΟΡΑ

Υγρά κέικ σοκολάτας με άρωμα μόκα

Εύκολη – 6 μερίδες Χρόνος: 45 λεπτά

Ρευστές πουτίγκες σοκολάτας με μόκα και ζάχαρη άχνη

Συστατικά
1 κ. σούπας στιγμιαίος καφές
100 gr μαύρη σοκολάτα (65% κακάο)
100 gr βούτυρο + έξτρα για το άλειμμα
4 μεγάλα αυγά
140 gr ζάχαρη κρυσταλλική
50 gr αλεύρι γοχ
ζάχαρη άχνη/κρέμα γάλακτος/παγωτό/κόκκινα φρούτα για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Με το μαλακωμένο σε θερμοκρασία δωματίου βούτυρο για το άλειμμα, βουτύρωσε έξι μικρές μεταλλικές φόρμες για γλυκά. Σε ένα φλιτζάνι διάλυσε το στιγμιαίο καφέ σε μία κουταλιά βραστό νερό και άφησέ το να κρυώσει. Κόψε τη σοκολάτα σε μικρά κομμάτια και σε μεσαία φωτιά λιώσ’ τη μαζί με το βούτυρο.

Στο μίξερ χτύπησε τα αυγά με τη ζάχαρη για 10 λεπτά σε μεγάλη ταχύτητα μέχρι να αφρατέψουν και να τριπλασιάσουν τον όγκο τους. Ρίξε τον καφέ και τη λιωμένη σοκολάτα με το βούτυρο στο μείγμα αυγών και χτύπησέ τα για λίγο μέχρι να ανακατευτούν. Πρόσθεσε και το αλεύρι στο μείγμα και συνέχισε το χτύπα μέχρι να γίνει ομοιογενές.

Μοίρασε τη ζύμη στις φόρμες, αφήνοντας κενό περίπου 1 cm στο κάθε φορμάκι. Προθέρμανε το φούρνο στους 200 βαθμούς, βάλε τα φορμάκια σε ένα ταψί και στη μέση του φούρνου και ψήσε για περίπου εννέα λεπτά.

Βγάλε τα κεκάκια από τις φόρμες και άφησέ τα για πέντε λεπτά να κρυώσουν.
Σέρβιρε πασπαλίζοντας με ζάχαρη άχνη ή με κρέμα γάλακτος ή παγωτό και κόκκινα φρούτα.

tlife,gr

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact