ΕΛΛΑΔΑ

Ηπειρος: Στρατιωτικοί που υπηρετούν σε κέντρο μεταναστών βρέθηκαν θετικοί στη φυματίωση

Οι εξετάσεις για τη νόσο της φυματίωσης που έχει ανιχνευθεί σε στρατιωτικούς που έχουν δραστηριοποιηθεί υπηρεσιακά στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στο Τσεπέλοβο, απασχολεί την Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Ηπείρου.

Η Ένωση με έγγραφο το οποίο απέστειλε στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, το Υπουργείο Υγείας, το ΓΕΣ, τη Στρατιά, την Ταξιαρχία, το ΚΕΕΛΠΝΟ και το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, το οποίο συνάμα κοινοποιεί στους βουλευτές του Νομού Ιωαννίνων, σημειώνει ότι κυρίαρχο θέμα του μηνός Ιουλίου είναι οι εξετάσεις για τη νόσο της φυματίωσης, ενώ τονίζουν ότι «όλο αυτό το μεγάλο χρονικό διάστημα δεν έχει υπάρξει κάποια επίσημη ενημέρωση, αλλά ότι γίνεται γνωστό είναι από δημοσιογραφικές πληροφορίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης».

Για αυτό το λόγο η Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Ηπείρου ζητά στοιχεία για τον αριθμό των στρατιωτικών που έχουν υποβληθεί στην εξέταση μαντού, και ενημέρωση για τον αριθμό των συναδέλφων τους που βρέθηκε θετικός, και έκανε την επιπλέον εξέταση INGRA.

Ταυτόχρονα ζητά ενημέρωση για τον λόγο για τον οποίο οι στρατιωτικοί που βρέθηκαν θετικοί συνεχίζουν να εργάζονται και να μην βρίσκονται σε χώρους ανάρρωσης.

«Ποια μέριμνα θα ληφθεί γι’ αυτούς και τις οικογένειές τους που ταλανίζονται από αγωνία κι άγχος; Οι στρατιωτικοί θα συνεχίσουν να εκτελούν υπηρεσίες στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων του χ. Τσεπελόβου; Οι συνάδελφοι που εκτελούν υπηρεσίες- εργασίες στα λοιπά κέντρα φιλοξενίας προσφύγων που έχουν αναπτυχθεί στην Περιφέρεια Ηπείρου θα τύχουν ιατρικών εξετάσεων προκειμένου να υπάρξει εκτίμηση και της ιατρικής τους κατάστασης;», διερωτάται η Ένωση ζητώντας άμεση επίσημη ενημέρωση.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Γλυφάδα: Ο «Πόλεμος» της Τουρκικής Μαφίας με Δύο Εκτελέσεις Μπροστά σε Αθώους Πολίτες

Πέντε Δολοφόνοι που Παρίσταναν τους Αθώους στην Τηλεόραση

Η Αγγελική Νικολούλη έχει καταφέρει να φέρει στο…

343,8 Δισεκατομμύρια και Άλλοι 9: Οι Πλουσιότεροι στον Κόσμο το 2024 και Τα Μυστικά τους

Η λίστα του διάσημου επιχειρηματικού περιοδικού Forbes για…

Επιδότηση Ρεύματος Δεκεμβρίου: Πόσο Θα Μειωθεί ο Λογαριασμός Σας

Ανακοινώθηκε η επιδότηση για τους λογαριασμούς ρεύματος του…

Θα πάθετε μεγάλο σοκ με το σώμα της Natalija Kuznetsova

Οι δικέφαλοί της είναι πιο ογκώδεις από εκείνους…

Γιγάντιος πύθωνας εθεάθη σε πλημμυρισμένους δρόμους της Ταϊλάνδης

Οι πρόσφατες πλημμύρες στο νότιο τμήμα της Ταϊλάνδης…
contact