ΚΟΣΜΟΣ

ISIS: Ο βομβιστής του Ανσμπαχ είχε παρελθόν ως τζιχαντιστής -Εκανε επιθέσεις στη Συρία

Παρελθόν στην τζιχαντιστική δράση είχε ο Σύρος που πυροδότησε εκρηκτικά στο Ανσμπαχ της Γερμανίας, την Κυριακή.

Αυτό αναφέρει το επίσημο εβδομαδιαίο περιοδικό του Ισλαμικού Κράτους, al Nabaa. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο άνδρας, που έκανε την επίθεση έξω από μουσικό φεστιβάλ, είχε καταγωγή από το Χαλέπι και από νωρίς εντάχθηκε στις τάξεις των τζιχαντιστών.

Στην αρχή και για πολλούς μήνες πολέμησε με τις δυνάμεις του ISIS στο Ιράκ. Στη συνέχεια, επέστρεψε στη Συρία, όπου κράτησε χαμηλούς τόνους προκειμένου να μην βρεθεί στο στόχαστρο των υπηρεσιών πληροφοριών της κυβέρνησης.

Οταν ξέσπασε ο εμφλιος το 2011, συγκρότησε έναν ένοπλο πυρήνα με φίλους του και μαζί έκαναν επιθέσεις εναντίον των κυβερνητικών δυνάμεων τοποθετώντας εκρηκτικούς μηχανισμούς, ενώ πολέμησε στο πλευρό πολλών οργανώσεων ανταρτών προτού ενταχθεί στις τάξεις του Μετώπου Αλ Νόσρα.

Τραυματίστηκε στο Χαλέπι και εγκατέλειψε την χώρα για να νοσηλευτεί στην Ευρώπη. Το δημοσίευμα αναφέρει ακόμη ότι μετά από το κάλεσμα του ηγέτη του ISIS Αμπου Μπακρ αλ Μπαγκντάντι, προς τους τζιχαντιστές να πολεμήσουν τους «σταυροφόρους» στις δικές τους χώρες, ο Σύρος άρχισε να σχεδιάζει μια μεγάλη επίθεση στη Γερμανία.

Το περιοδικό αναφέρει ότι πριν καν την επίθεση στο Ανσμπαχ, ο άνδρας κατέγραψε σε βίντεο τις προθέσεις του υπογραμμίζοντας ότι δεν ήταν ψυχικά διαταραγμένος. Σύμφωνα με τις γερμανικές αρχές, ο 27χρονος είχε νοσηλευτεί σε ψυχιατρική κλινική, ενώ είχε απορριφθεί η αίτησή του για άσυλο.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact