ΚΟΣΜΟΣ

Ισπανία: Ξεκινά δικαστική έρευνα για απάτη σε βάρος της VW

Η ισπανική δικαιοσύνη ανακοίνωσε σήμερα πως αρχίζει έρευνα για απάτη σε βάρος της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας Volkswagen σχετικά με το σκάνδαλο της παραποίησης των εκπομπών ρύπων των ντιζελοκίνητων οχημάτων της.

Δικαστής του ισπανικού Εθνικού Δικαστηρίου (Audiencia Nacional), το οποίο ειδικεύεται σε μεγάλες οικονομικές υποθέσεις, δέχθηκε να αναλάβει την έρευνα αυτή που αφορά ενδεχόμενα εγκλήματα απάτης, προσβολής περιβάλλοντος και παραβίασης των προδιαγραφών προστασίας των καταναλωτών, ανακοίνωσε το δικαστήριο.

Ο δικαστής ζήτησε από την Volkswagen να του διαβιβάσει “το σύνολο των επίσημων ανακοινώσεων γι’ αυτή την υπόθεση”, τον κατάλογο των οχημάτων τα οποία αφορά, το οργανόγραμμα της Volkswagen στην Ισπανία και όλες τις πληροφορίες για το λογισμικό που παραποιούσε τις μετρήσεις των ρύπων και για την εγκατάστασή του στην Ισπανία.

Δικαστικές έρευνες σε βάρος της Volkswagen διεξάγονται σε πολλές χώρες, μεταξύ των οποίων η Γερμανία, η Γαλλία και η Ιταλία. Προσφυγές έχουν επίσης κατατεθεί σε πολλές χώρες, μεταξύ των οποίων οι ΗΠΑ.

Η Volkswagen οφείλει τώρα να διαχειριστεί την ανάκληση 8,5 εκατ. οχημάτων στην Ευρώπη και 480.000 στις ΗΠΑ, ένα δύσκολο εγχείρημα που θα της στοιχίσει δισεκατομμύρια ευρώ.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact