ΚΟΣΜΟΣ

Ισραήλ: Γυναίκες στην πρώτη γραμμή του μετώπου

Εικόνες ανεμελιάς από νέες κοπέλες που φόρεσαν το χακί στο Ισραήλ, πλάνα από την διαμονή στους στρατώνες του στρατού του Ισραήλ, όταν ακόμα τα πράγματα ήταν ήσυχα, τότε που οι Ισραηλινές εκπαιδεύονταν στα όπλα αλλά ακόμα και στην μάχη σώμα με σώμα και όλοι εύχονταν να μην χρειαστεί ποτέ να τα εφαρμόσουν στην πράξη.

Το εντυπωσιακό μοντέλο που άφησε τις ΗΠΑ για να πολεμήσει

Η εντυπωσιακή 19χρόνη Μεγκαν Ντανιελς είναι μοντέλο στο Ντάλλας των Ηνωμένων Πολιτειών ένιωσε πως ήταν ευθύνη της να αναλάβει το μερίδιο του αγώνα που της αναλογεί και έσπευσε να καταταγεί στον στρατό

Η Μέγκαν ολοκλήρωσε την βασική εκπαίδευση μέρες πριν η Χαμάς επιτεθεί στο Ισραήλ 3 συνάδελφοι της έχουν σκοτωθεί ο σύντροφος της καλύτερης της φίλης είναι αιχμάλωτος της Χαμάς.

Ο αγώνας της Μέγκαν ενισχύθηκε όταν το Ντάλας φώτισε τα κτίρια σε μπλε και λευκό, αυτή η εικόνα να μοιράζεται και όλοι συγκινήθηκαν από την υποστήριξη των ΗΠΑ.

Στο Ισραήλ η θητεία είναι υποχρεωτική και για τις γυναίκες. 535 γυναίκες έχουν σκοτωθεί κατά την διάρκεια εχθροπραξιών ή επιθέσεων από το 1962 έως το 2016 και για αυτό ο σεβασμός στις γυναίκες είναι μεγάλος και τιμωρούνται υπονοούμενα σαν αυτά που σήκωσε Ισραηλινός στο δίκτυο.

Ιστορίες ηρωισμού από γυναίκες στα όπλα

Ηρωίδες για τους Ισραηλινούς είναι οι γυναίκες που υπερασπίζονται την γη τους και τα αφιερώματα σε αυτές είναι πολλά.

«Αυτή η γυναίκα πιστώνεται με την προστασία μιας ολόκληρης κοινότητας σώζοντας πολλές ζωές καθώς οι τρομοκράτες είχαν εισβάλει ας ακούσουμε την ιστορία της. Η 25χρόνη Λίμπερμαν πρώην μέλος του στρατού του Ισραήλ αντιλήφθηκε πως το κιμπούτς δεχόταν επίθεση έδωσε όπλα και σκότωσαν δύο ντουζίνες τρομοκράτες σε μία μάχη 4 ωρών».

Την ίδια ώρα που στο μέτωπο η μάχη είναι σκληρή δεν λείπουν και τα παρατράγουδα που όμως τιμωρούνται αυστηρά.

«Σε γυναίκες στρατιώτες του Ισραήλ θα απαγορευτεί να υπηρετούν ως δεσμοφύλακες σε φυλακή υψίστης ασφαλείας μετά από καταγγελίες για σεξ με Παλαιστίνιο κρατούμενο».

Γυναίκες του στρατού του Ισραήλ εκτελέστηκαν δίχως οίκτο

Άλλες γυναίκες την ίδια ώρα, όπως αναφέρει η Daily Mail: «Εκτελέστηκαν χωρίς οίκτο: συγκλονιστική στιγμή τραυματίες Ισραηλινές στρατιώτες που κρύβονται κάτω από ένα τραπέζι αφού τραυματίστηκαν από χειροβομβίδα πυροβολούνται από ένοπλους της Χαμάς».

Πέρα από τις εξαιρέσεις στο μέτωπο οι γυναίκες που υπηρετούν τουλάχιστον για 2 χρόνια , 32 μήνες οι άντρες, δίνουν δυναμικό παρών τιμώντας την παράδοση που ξεκίνησε πριν ακόμα την επίσημη δημιουργία του κράτους του Ισραήλ.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact