ΚΟΣΜΟΣ

Ισραηλινά αεροσκάφη έπληξαν θέσεις της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας

Πρόκειται για αντίποινα για την εκτόξευση μιας ρουκέτας η οποία έπεσε σε χωράφι

Ισραηλινά αεροσκάφη έπληξαν διάφορους στόχους στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, θέσεις της Χαμάς, συμπεριλαμβανομένης μιας εγκατάστασης κατασκευής όπλων, σε αντίποινα για την εκτόξευση ρουκέτας από τον παλαιστινιακό θύλακα εναντίον του νότιου Ισραήλ, γνωστοποίησε το ισραηλινό γενικό επιτελείο.

Σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό, εκτοξεύθηκε μία ρουκέτα και εστάλησαν μπαλόνια με προσαρμοσμένους εμπρηστικούς μηχανισμούς από τον παραθαλάσσιο παλαιστινιακό θύλακα προς το νότιο Ισραήλ. Η ρουκέτα έπεσε σε χωράφι. Δεν αναφέρθηκαν θύματα, ούτε ζημιές, σύμφωνα με ισραηλινά ΜΜΕ.

Επρόκειτο για την πρώτη εκτόξευση ρουκέτας μετά την παρουσίαση του νέου ειρηνευτικού σχεδίου των ΗΠΑ.

Νωρίτερα χθες, το ισραηλινό επιτελείο γνωστοποίησε ότι αναπτύσσει ενισχύσεις στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη και στα σύνορα με τη Λωρίδα της Γάζας.

Όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στην περιοχή το τρέχον διάστημα, μετά την αποκάλυψη του πολυαναμενόμενου σχεδίου του αμερικανού σχεδίου Ντόναλντ Τραμπ για το Μεσανατολικό την Τρίτη. Το σχέδιο έγινε δεκτό με αγαλλίαση στο Ισραήλ, ιδίως από τον πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου, αλλά απορρίφθηκε από την παλαιστινιακή πολιτική ηγεσία. Χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν στη Γάζα εναντίον της αμερικανικής πρωτοβουλίας. Αναφέρθηκαν τέσσερις τραυματισμοί.

Για τον πρόεδρο της παλαιστινιακής αρχής, τον Μαχμούντ Αμπάς, που έχει απορρίψει ξερά τους τελευταίους μήνες τις εκκλήσεις των ΗΠΑ για διάλογο, αφού θεωρεί πως ο Τραμπ έχει επιλέξει πλευρά, το σχέδιο της Ουάσινγκτον «δεν θα περάσει» και ανήκει «στον σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας». Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο, μπροστά στην παλαιστινιακή απόρριψη, απαίτησε οι Παλαιστίνιοι να κάνουν κάποια «αντιπροσφορά».

Ο Αμπάς αναμένεται να μιλήσει εντός των προσεχών 15 ημερών στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για να το προτρέψει να απορρίψει το σχέδιο της Ουάσινγκτον, ανήγγειλε χθες Τετάρτη ο παλαιστίνιος πρεσβευτής στα Ηνωμένα Έθνη, ο Ριάντ Μανσούρ.

(Φωτογραφία αρχείου)

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact