ΚΟΣΜΟΣ

Ισχυρός σεισμός ανοιχτά της Αυστραλίας

Προς το παρόν δεν υπάρχουν αναφορές για υλικές ζημιές ή θύματα

Σεισμός μεγέθους 6,6 βαθμών σημειώθηκε δυτικά του παραθαλάσσιου θερέτρου Μπρουμ της Αυστραλίας, ανακοίνωσε το Αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο (USGS).

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, προς το παρόν δεν υπάρχουν αναφορές για υλικές ζημιές ή θύματα από τον σεισμό, ο οποίος είχε εστιακό βάθος 33 χιλιόμετρα και επίκεντρο περίπου 203 χιλιόμετρα στα ανοικτά των ακτών της πολιτείας της Δυτικής Αυστραλίας.

Βίντεο που αναρτήθηκαν σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν αυτοκίνητα και κτίρια να τρέμουν, τρόφιμα να πέφτουν από τα ράφια των καταστημάτων, ενώ κάποιοι κάτοικοι έκαναν λόγο για μικρές ζημιές σε επιχειρήσεις.

Τέτοιου είδους σεισμοί είναι σπάνιοι στην περιοχή, δήλωσε ο Φιλ Κάμινς σεισμολόγος του ινστιτούτου Γεωεπιστήμης της Αυστραλίας μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ABC. «Είναι αρκετά σπάνιος (…) βλέπουμε τέτοιου είδους συμβάντα κάθε 20 χρόνια», εξήγησε.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Γλυφάδα: Ο «Πόλεμος» της Τουρκικής Μαφίας με Δύο Εκτελέσεις Μπροστά σε Αθώους Πολίτες

Πέντε Δολοφόνοι που Παρίσταναν τους Αθώους στην Τηλεόραση

Η Αγγελική Νικολούλη έχει καταφέρει να φέρει στο…

343,8 Δισεκατομμύρια και Άλλοι 9: Οι Πλουσιότεροι στον Κόσμο το 2024 και Τα Μυστικά τους

Η λίστα του διάσημου επιχειρηματικού περιοδικού Forbes για…

Επιδότηση Ρεύματος Δεκεμβρίου: Πόσο Θα Μειωθεί ο Λογαριασμός Σας

Ανακοινώθηκε η επιδότηση για τους λογαριασμούς ρεύματος του…

Θα πάθετε μεγάλο σοκ με το σώμα της Natalija Kuznetsova

Οι δικέφαλοί της είναι πιο ογκώδεις από εκείνους…

Γιγάντιος πύθωνας εθεάθη σε πλημμυρισμένους δρόμους της Ταϊλάνδης

Οι πρόσφατες πλημμύρες στο νότιο τμήμα της Ταϊλάνδης…
contact