ΚΟΣΜΟΣ

Ιταλία: Αύξηση των συμβάσεων εργασίας αορίστου χρόνου αλλά και της ανεργίας

Aύξηση σημείωσαν τα συμβόλαια αορίστου χρόνου στην Ιταλία, τον περασμένο Ιανουάριο. 

Παράλληλα, όμως, σύμφωνα με το Εθνικό Στατιστικό Ινστιτούτο (Istat), άνοδο σημειώνει και πάλι η ανεργία των νέων. Πιο αναλυτικά, τον περασμένο Ιανουάριο, οι εργαζόμενοι με συμβόλαιο αορίστου χρόνου αυξήθηκαν κατά 99.000 σε μηνιαία βάση και κατά 426.000 σε ετήσια. Η συνολική ανεργία παραμένει στο 11,5%, σταθερή τόσο σε σχέση με τον Δεκέμβριο του 2015, όσο και σε σύγκριση με το περασμένο τετράμηνο. Σε ετήσια βάση, σημειώθηκε μείωση του 0,7%.

Το ποσοστό της ανεργίας των νέων μέχρι 24 ετών, όμως, αυξάνεται και πάλι και αγγίζει το 39,3%, στο υψηλότερο επίπεδο από τον περασμένο Οκτώβριο. Η αύξηση των συμβολαίων αορίστου χρόνου αφορά, κυρίως, τους εργαζόμενους άνω των 50 ετών (+ 359.000 σε ετήσια βάση) ενώ οι Iταλοί και oi μόνιμοι μετανάστες μέχρι 35 ετών που υπέγραψαν συμβόλαιο αορίστου χρόνου, είναι μόλις 9.000.

Σε ό,τι αφορά το ΑΕΠ του 2015, σύμφωνα με τα τελικά στοιχεία του Εθνικού Στατιστικού Ινστιτούτου, σημειώθηκε αύξηση του 0,8%. Πρόκειται για την πρώτη θετική επίδοση, μετά από μια αρνητική τριετία οικονομικής κρίσης.

Ανησυχία προκαλεί, όμως, ο αποπληθωρισμός της τάξης του 0,2% σε μηνιαία βάση και του 0,3% σε ετήσια, που καταγράφηκε από το την Istat για τον μήνα του Φεβρουαρίου. Για όλο το 2016, βάσει των μέχρι τώρα στοιχείων, αναμένεται αποπληθωρισμός της τάξης του 0,6%.

Το δημόσιο χρέος, τέλος, την περασμένη χρονιά διαμορφώθηκε στο 132,8% του ΑEP, το υψηλότερο ποσοστό από το 1995 μέχρι σήμερα. Σύμφωνα με το ιταλικό υπουργείο Oικονομικών, φέτος αναμένεται να ξεκινήσει βαθμιαία μείωση του δημόσιου χρέους της χώρας.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact