ΚΟΣΜΟΣ

Ιταλικό πρακτορείο: Απέχουμε μόλις ένα βήμα από τη συμφωνία Αθήνας-πιστωτών

«H συμφωνία της Ελλάδας με τους θεσμούς απέχει μόλις ένα βήμα» σύμφωνα με το ιταλικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Ansa, το οποίο σε τηλεγράφημά του κάνει λόγο για «πόλεμο νεύρων πιστωτών-Αθηνας».

Παράλληλα το Ansa προσθέτει ότι ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ τόνισε μετά το πέρας της χθεσινοβραδινής συνάντησης ότι αυτή «ήταν θετική και οι συναντήσεις θα συνεχισθούν τις επόμενες ημέρες».

«Η διαπραγμάτευση της Ελλάδας με τους πιστωτές της εισέρχεται στην τελική της φάση, η οποία δεν παρουσιάζεται λιγότερο θυελλώδης από τις προηγούμενες, αλλά αφήνει να διαφανούν περιθώρια για την επίτευξη συμφωνίας», υπογραμμίζει το ιταλικό πρακτορείο.

Σύμφωνα με την εφημερίδα La Repubblica «η χθεσινή συνάντηση αποτέλεσε ένα βήμα προόδου προς τη συμφωνία», και «έστω και αν δεν προέκυψε η εν λόγω συμφωνία, ο ουρανός πάνω από το Βερολίνο δείχνει λιγότερο νεφελώδης».

«Πέρα από τις αψιμαχίες, διαφαίνεται στον ορίζοντα μια μεσολάβηση ικανή να βοηθήσει να ξεπερασθούν οι διαφορές ανάμεσα σε γεράκια και περιστέρια», σημειώνει η La Repubblica.

Η εφημερίδα Corriere Della Sera αναφέρει από την πλευρά της ότι «υπάρχει μεγάλη πίεση και από μέρους των Ηνωμένων Πολιτειών, προκειμένου να υπάρξει συμφωνία» και προσθέτει ότι στη διαπραγμάτευση που βρίσκεται σε εξέλιξη υπάρχουν ακόμη διαφορές σχετικά με τις συντάξεις και την αγορά εργασίας.

Η εφημερίδα του Τορίνο La Stampa αναφέρει, τέλος, ότι «οι πηγές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής βρίσκονται στην κορυφή της λίστας όσων αισιοδοξούν» προσθέτοντας πως ο Γιούνκερ «είναι ο μόνος ο οποίος μπορεί να μιλήσει με τον Αλέξη Τσίπρα εξ ονόματος της Ευρώπης, έχοντας διατελέσει και ο ίδιος πρωθυπουργός».

«Ο Λουξεμβουργιανός πολιτικός τραβάει το ευρωπαϊκό άρμα πολλαπλών ταχυτήτων, το οποίο δεν φτιάχτηκε έτσι ώστε να μπορεί να μπορε;i να ελεγχθεί αποτελεσματικά σε περίπτωση κρίσης», καταλήγει η La Stampa.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact