ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ηχηρά μηνύματα Τσίπρα σε δανειστές και εσωτερικό

Μηνύματα προς δανειστές αλλά και εσωτερικό έστειλε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά την ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, δίνοντας το ξεκάθαρο στίγμα των προθέσεων του ενόψει της συμφωνίας με τους Ευρωπαίους.

«Θέλω να στείλω ένα καθαρό μήνυμα. Όσοι μπορούν να συμβάλουν να το κάνουν, όσοι δεν θέλουν ας σιωπήσουν. Κάναμε βήματα προσέγγισης για να υπάρξει συμφωνία αλλά έχουμε και κόκκινες γραμμές. Δεν θα τις υπερβούμε όχι από ιδεοληψία αλλά λόγο κοινής λογικής», είπε ο πρωθυπουργός, τονίζοντας ότι «δεν υποχωρούμε σε παράλογες απαιτήσεις».

Ο Αλέξης Τσίπρας βρίσκεται αντιμέτωπος με την πρώτη μεγάλη εσωκομματική δοκιμασία την ώρα που προσωπικές στρατηγικές κάνουν την εμφάνισή τους. Με στόχο να αποτρέψει ενδεχόμενες κινήσεις αμφισβήτησης στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και να διατηρήσει τη λαϊκή στήριξη ενόψει της συμφωνίας, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στον πατριωτισμό της Αριστεράς και ξεκαθάρισε σε όσους μιλούν για υποχώρηση από τις προγραμματικές δηλώσεις, ότι αυτές θα υλοποιηθούν σε βάθος τετραετίας.

Εντύπωση προκάλεσαν οι πολύ υψηλοί τόνοι κατά των παρεμβάσεων Σόιμπλε, χωρίς ωστόσο να τον κατονομάσει, αλλά και η εμφατική αναφορά του σε ισχυρούς εχθρούς εντός των τειχών, «ολιγάρχες και καναλάρχες» που υπονομεύουν, όπως είπε, «άγρια και επίμονα την κυβέρνηση, ως… τρόικα εσωτερικού».

Ο πρωθυπουργός επεσήμανε επίσης ότι «αντίπαλοι» της προσπάθειας για σύναψη συμφωνίας δεν βρίσκονται μόνο στο Βερολίνο, αλλά και εντός των τειχών. «Πρόκειται για τις δυνάμεις που ευνοήθηκαν και ισχυροποιήθηκαν τα τελευταία χρόνια», υπογράμμισε και συμπλήρωσε: «Η Αριστερά των μεγάλων κοινωνικών αγώνων δεν λογαριάζει εκφοβισμούς και μηχανισμούς προπαγάνδας».

«Ήρθε η ώρα οι ολιγάρχες να πληρώσουν ό,τι δεν πλήρωναν τα προηγούμενα χρόνια. Θα επιβάλλουμε το Δίκαιο στον τόπο. Έχουμε τέσσερα χρόνια πλην τέσσερις μήνες μπροστά μας», είπε ο Αλέξης Τσίπρας και μίλησε για τον αγώνα, στον οποίον έχουν επιδοθεί οι αρχές, προκειμένου να γίνει διασταύρωση ονομάτων σε όλες τις λίστες όσο ψηλά κι αν βρίσκονται.

Η πρώτη μέρα της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής πέρασε «αναίμακτα» με λίγες φωνές κριτικής. Μεγαλύτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η σημερινή ημέρα, καθώς θα μιλήσουν τα στελέχη της Αριστερής Πλατφόρμας, μεταξύ των οποίων και οι Λαφαζάνης και Στρατούλης.

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact