ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καφαντάρη: Ιστορική η υπογραφή του συμφώνου για την κλιματική αλλαγή

«Όσο πιο γρήγορα επιτευχθεί η επικύρωση, τόσο πιο γρήγορα θα αρχίσει η εφαρμογή της»

Σημαντική εξέλιξη χαρακτηρίζει η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χαρά Καφαντάρη τη υπογραφή της συμφωνίας για την κλιματική αλλαγή. «Σε ειδική εκδήλωση των Ηνωμένων Εθνών υπογράφτηκε την 22α Απριλίου από 175 χώρες, η ιστορική συμφωνία, που επιτεύχθηκε τον περασμένο Δεκέμβρη στο Παρίσι για την κλιματική Αλλαγή. Πολλοί ηγέτες, μεταξύ των οποίων και ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Μπάϊντεν, ο Πρόεδρος της Γαλλίας Ολάντ και άλλοι ανώτατοι αξιωματούχοι, συγκεντρώθηκαν στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών για την υπογραφή του Σύμφωνου του Παρισιού. Παρούσες ήταν η Ε.Ε. και η Ελλάδα», αναφέρει η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και επισημαίνει ότι κύριος στόχος της συμφωνίας είναι η διατήρηση της ανόδου της θερμοκρασίας του πλανήτη μέχρι το επίπεδο των 2ο C, σε σχέση με το 1990, μέχρι το τέλος του αιώνα.

Ο Μπαν Κι Μουν δήλωσε ότι, είναι η πρώτη φορά που υπογράφεται συμφωνία των Η.Ε. από τόσες πολλές χώρες, μέσα σε μια μέρα.

«Η συμφωνία είναι μια σημαντική εξέλιξη αφού συμμετέχουν όλοι σχεδόν οι μεγάλοι ρυπαντές (ΗΠΑ, Κίνα, Ινδία, Αυστραλία, ΕΕ κλπ), ενώ για την πλήρη εφαρμογή της χρειάζεται η επικύρωση της συμφωνίας από 55 χώρες, που καλύπτουν το 55% των εκπομπών», αναφέρει με αφορμή την υπογραφή της συμφωνίας η κ. Καφαντάρη και προσθέτει πως όσο πιο γρήγορα επιτευχθεί η επικύρωση, τόσο πιο γρήγορα θα αρχίσει η εφαρμογή της και οι προσπάθειες για την μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου, καθώς και θα περιορισθεί η υπερθέρμανση του πλανήτη και αυτά ενώ το 2015 ήταν η θερμότερη χρονιά όλων των εποχών, από τότε που έχουμε αξιόπιστες καταγραφές, ενώ το α τρίμηνο του 2016 η θερμοκρασία έσπασε όλα τα ρεκόρ.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact