ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Καίνε οι λίστες του ΟΠΕΚΕΠΕ: Έρευνα σε αγρότες, πολιτικούς και διοικητικά στελέχη

Η Αρχή για το Ξέπλυμα Χρήματος ανοίγει μια έρευνα που, αν τελικά προχωρήσει, θα προκαλέσει τριγμούς μέχρι και στα πιο ψηλά πολιτικά γραφεία.

Μιλάμε για δεκάδες εκατομμύρια ευρωπαϊκά κονδύλια που φαίνεται να μοιράστηκαν χωρίς επαρκείς ελέγχους μέσω του ΟΠΕΚΕΠΕ, με το σκάνδαλο να αγγίζει ακόμη και πρώην υπουργούς ή βουλευτές, κυρίως από αγροτικές περιοχές. Η έρευνα πάει δέκα χρόνια πίσω και για πρώτη φορά εξετάζεται αν υπήρξαν πολιτικοί που έβαλαν το χέρι στο μέλι ή έκλεισαν τα μάτια σε παράνομες επιδοτήσεις.

Στο στόχαστρο μπαίνουν και στελέχη της διοίκησης του ΟΠΕΚΕΠΕ, αλλά και αγρότες που φέρονται να τσέπωσαν χρήματα που δεν δικαιούνταν. Ο Χαράλαμπος Βουρλιώτης, με το κύρος που τον συνοδεύει, έχει αναλάβει να ξετυλίξει το κουβάρι, έχοντας στα χέρια του λίστες και στοιχεία από την ΑΑΔΕ, ενώ αν βρεθούν σοβαρές ενδείξεις, δεν αποκλείονται δεσμεύσεις περιουσιών. Το γεγονός ότι εμπλέκεται και η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία λέει πολλά για το μέγεθος της υπόθεσης.

Φυσικά η πολιτική κόντρα έχει ήδη ανάψει. Η αντιπολίτευση μιλά για ευθύνες της κυβέρνησης και ζητά Προανακριτική, ενώ ο Μητσοτάκης παραδέχεται λάθη και καθυστερήσεις, επιχειρώντας όμως να δείξει ότι κάτι αλλάζει.

Από κοντά και ο Κώστας Τσιάρας, που προσπαθεί να πείσει πως γίνεται προσπάθεια εξυγίανσης στον ΟΠΕΚΕΠΕ. Η αλήθεια είναι ότι όλοι παραδέχονται πως οι πελατειακές νοοτροπίες καλά κρατούν, κι αυτό δεν είναι καινούργιο. Το ερώτημα είναι αν αυτή τη φορά θα μπει μαχαίρι στο κόκκαλο ή απλώς θα περάσουμε άλλη μια επιτροπή από τη Βουλή και θα ξεχαστεί το θέμα, όπως τόσα άλλα στο παρελθόν.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact