ΚΟΣΜΟΣ

Κάλεσμα Μέρκελ από το Νταβός για το κλίμα: Να ενεργήσουμε όλοι από κοινού

«Η Ευρώπη θέλει να γίνει έως το 2050 κλιματικά ουδέτερη» τόνισε

Εστιάζοντας στο κλίμα η Μέρκελ από το Νταβός όπου και βρίσκεται καθώς συμμετέχει στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ απεύθυνε κάλεσμα σε όλους τους πολίτες να ενεργήσουν από κοινού ώστε να πετύχουν τους στόχους που έχουν τεθεί.

Στην ομιλία της, την οποία μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων επικαλούμενο διεθνή ΜΜΕ, έκανε λόγο για «γιγαντιαία μετάβαση» τα επόμενα χρόνια και τόνισε ότι «οι γηραιότεροι πολίτες θα πρέπει να δείξουν κατανόηση για την ανυπομονησία των νεώτερων, την οποία θα πρέπει να αποδεχτούν θετικά και εποικοδομητικά, να κατανοήσουν ότι η νεολαία έχει έναν διαφορετικό ορίζοντα ζωής ο οποίος πηγαίνει πέραν του 2050».

Αναφερόμενη στη κλιματική αλλαγή υπογράμμισε ότι «η τήρηση της Συμφωνίας του Παρισιού για το κλίμα θα μπορούσε να είναι θέμα επιβίωσης για ολόκληρη την ήπειρο. Με τον τρέχοντα ρυθμό ο στόχος της διατήρησης της αύξησης της θερμοκρασίας κάτω από τον 1,5 βαθμό Κελσίου δεν θα επιτευχθεί. Αυτό σημαίνει ότι ο κόσμος πρέπει να ενεργήσει τώρα από κοινού. Κάθε χώρα πρέπει να συμβάλει σε αυτό. Ιδίως οι βιομηχανικές χώρες έχουν αυτήν την υποχρέωση. Δυστυχώς δεν είναι όλες παρούσες», όπως τόνισε, υπονοώντας τις ΗΠΑ.

Η Γερμανίδα καγκελάριος συμπλήρωσε ότι «η Ευρώπη θέλει να γίνει έως το 2050 κλιματικά ουδέτερη. Αυτό οδηγεί σε μετασχηματισμούς ιστορικών διαστάσεων. Ο συνολικός τρόπος της επιχειρηματικής δραστηριότητας και ο τρόπος ζωής, όπως τον είχαν συνηθίσει οι άνθρωποι στη βιομηχανική εποχή, θα πρέπει να αλλάξει τα επόμενα 30 χρόνια. Απαιτούνται εντελώς νέες μορφές δημιουργίας αξιών».

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact