ΚΟΣΜΟΣ

Κάνει πλάκα ο Χαφτάρ στον Ερντογάν με τα τουρκικά Kirpi

Πάνω από 30 BMC Kirpi, τα θωρακισμένα τουρκικής κατασκευής, είχε στείλει ο Ερντογάν ως βοήθεια στον Φαζιέζ Αλ Σάραζ στο πλαίσιο στρατιωτικής βοήθειας. Από αυτά τα 7 καταστράφηκαν ολοσχερώς σε μάχες και 8 έχουν πέσει στα χέρια των δυνάμεων του Χαλίφα Χαφτάρ, του Εθνικού Λιβυκού Στρατού (ΕΛΣ).

Του Χρήστου Μαζανίτη enikos.gr

Πρόκειται για οχήματα που αναπτύχθηκαν με χρήματα που έδωσε η ΕΕ στην Τουρκία ως βοήθεια για την ανάσχεση των μεταναστευτικών ροών.

Ο ΕΛΣ δημοσιεύει βίντεο από την Ζααρά, προάστιο της Τρίπολης όπου προελαύνουν οι δυνάμεις του Χαφτάρ, να έχουν κατασχέσει ένα θωρακισμένο τουρκικό όχημα σχεδόν άθικτο μετά από σφοδρές μάχες.

Μάλιστα στο βίντεο εμφανίζονται άνδρες του ΕΛΣ να περιεργάζονται το εσωτερικό του. Κάθε ημέρα που περνάει το γόητρο του Ερντογάν πληγώνεται ανεπανόρθωτα στην Λιβύη, βλέποντας τις δυνάμεις του Χαφτάρ όχι μόνο να περικυκλώνουν το καθεστώς Σάρατζ αλλά και να χάνει τα οχήματα που του έστειλε ως βοήθεια.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact