ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κατά 500 εκατ. ευρώ μειώθηκε η έκτακτη ρευστότητα στην Τράπεζα Κύπρου

Στα 4,9 δισ. ευρώ ο ELA

Νέα μείωση της στήριξης της σε έκτακτη ρευστότητα κατέγραψε τον Σεπτέμβριο η Τράπεζα Κύπρου. Σύμφωνα με τον τελευταίο ισολογισμό της κυπριακής Κεντρικής Τράπεζας τον Σεπτέμβριο του 2015, η έκτακτη ρευστότητα (ELA) μειώθηκε στα 4,9 δισ. ευρώ από 5,4 δισ. τον προηγούμενο μήνα.

Από το τέλος του 2014 η μείωση του ELA της Τράπεζας Κύπρου φθάνει τα 2,5 δισ. ευρώ.

Η Τράπεζα Κύπρου ανακοίνωσε ότι η στήριξη της σε ELA μειώθηκε λόγω ενίσχυσης της καταθετικής της βάσης και αποδοχής καλυμμένων ομολόγων της από την ΕΚΤ.

Σύμφωνα με το σχέδιο αναδιάρθρωσης της Τράπεζας Κύπρου, ο ELA αναμένεται να μειωθεί στα 3 δισ. ευρώ μέχρι το 2017.

Το κυπριακό τραπεζικό σύστημα άρχισε να λαμβάνει έκτακτη ρευστότητα τον Σεπτέμβριο του 2011. Τον Μάρτιο του 2013 η έκτακτη ρευστότητα στο σύστημα είχε φθάσει τα 11,4 δισ. ευρώ. Ο ισολογισμός της Τράπεζας Κύπρου επιβαρύνθηκε με έκτακτη ρευστότητα 9 δισ. ευρώ μέσω της διαδικασίας απορρόφησης της Λαϊκής Τράπεζας.

 

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact