ΥΓΕΙΑ

Κατά της κυβέρνησης η ΠΟΕΔΗΝ για την ιδιωτικοποίηση των μεταφορών

Για ιδιωτικοποίηση των μεταφορών και διακομιδών των νοσοκομείων καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) την κυβέρνηση.

Αφορμή η απόφαση της διοίκησης της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας και της διοίκησης του Γενικού Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ρίου να αναθέσει τις διακομιδές του νοσοκομείου, για μία εβδομάδα, σε ιδιώτες, λόγω ελλείψεων ασθενοφόρων και οδηγών.

Η ΠΟΕΔΗΝ σημειώνει την αντίδρασή της στην κατάργηση του κλάδου των οδηγών, τη διαθεσιμότητα και τη μεταφορά των οδηγών των νοσοκομείων στο ΕΚΑΒ, προσθέτοντας ότι «επιδίωξη της κυβέρνησης δεν ήταν η καλύτερη οργάνωση (όπως ισχυριζόταν ο τότε υπουργός Υγείας), αλλά η ιδιωτικοποίηση των μεταφορών και διακομιδών των νοσοκομείων».

Ακόμη, τονίζει ότι το ΕΚΑΒ δεν μπορεί να καλύψει τις ανάγκες σε μεταφορές και διακομιδές των νοσοκομείων, λόγω ελλείψεων προσωπικού και επαρκούς αριθμού ασθενοφόρων, πολλά από τα οποία, όπως υπογραμμίζει, είναι πεπαλαιωμένα και αντιμετωπίζουν μηχανικά προβλήματα. Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία ζητά επανασύσταση του κλάδου των οδηγών των νοσοκομείων, προσλήψεις πληρωμάτων ασθενοφόρων στο ΕΚΑΒ και προμήθεια νέων ασθενοφόρων.

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact