ΕΛΛΑΔΑ

Καταγγελία Γ. Μανιάτη: Η κυβέρνηση συζητά με την τρόικα να μην είναι Ελληνας ο διοικητής της ΥΠΑ

Την καταγγελία ότι η κυβέρνηση συζητά με τους θεσμούς το ενδεχόμενο να μην είναι Έλληνας υπήκοος ο Διοικητής της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) κάνει η Δημοκρατική Συμπαράταξη.

Ο Γιάννης Μανιάτης, υπεύθυνος της Κ.Ο. ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ για Ενέργεια, Περιβάλλον και Υποδομές, σε δήλωσή του προειδοποιεί ότι ακόμη και η συζήτηση για κάτι τέτοιο είναι αδιανόητη.

«Πληροφορούμαστε ότι η τρόικα και η κυβέρνηση συζητούν το θέμα να μην είναι Έλληνας υπήκοος ο Διοικητής της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ). Με δική μας παρέμβαση στον τελευταίο νόμο για την ΥΠΑ προστέθηκε η συγκεκριμένη πρόβλεψη που έλειπε από το κείμενο που κατέθεσε ο Υπουργός κ. Σπίρτζης για ψήφιση» αναφέρει ο Γ. Μανιάτης.

Εξηγεί δε πως «επειδή ο Διοικητής της ΥΠΑ συνδέεται άμεσα με όλες τις αμυντικές δράσεις παραβιάσεων και παραβάσεων εναέριων εθνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων από γείτονες και συνεργάζεται στενά για τα θέματα αυτά με το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας,  προειδοποιούμε την κυβέρνηση ότι θα ήταν αδιανόητο να δεχθεί έστω και συζήτηση για το αν θα είναι Έλληνας υπήκοος ο υψηλόβαθμος αυτός κρατικός αξιωματούχος». Και καταλήγει: «Σε άλλη περίπτωση, η κυβέρνηση θα μας βρει σκληρά απέναντί της».

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact