ΚΟΣΜΟΣ

Καταλάβατε γιατί «κόπηκε» το TikTok στην Αμερική;

Στη σταυροφορία του να περιορίσει την πανηγυρική επικράτηση του κινεζικών συμφερόντων TikTok στην αγορά των social media, το πολιτικό-κεφαλαιοκρατικό «λόμπυ» των ΗΠΑ έκανε ένα ακόμα βήμα.

Με νομοσχέδιο, οι ΗΠΑ επεκτείνουν την προθεσμία που δίνουν στην κινεζική εταιρία ByteDance προκειμένου να πουλήσει τις μετοχές του TikTok.

Το νομοσχέδιο θα κατατεθεί στη Γερουσία την ερχόμενη εβδομάδα ενώ η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε υπέρ του νέου νόμου, με 360 αντιπροσώπους να ψηφίζουν υπέρ και 58 κατά της νομοθεσίας.

Εάν ο νόμος υπερψηφιστεί από την Γερουσία, θα πρόκειται για την πρώτη φορά που η αμερικανική κυβέρνηση έχει περάσει νόμο για να αποκλείσει μια ολόκληρη πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης.

Για ποιο λόγο δεν θέλουν το TikTok στις ΗΠΑ

«Αυτός ο νόμος προστατεύει τους Αμερικανούς και ιδίως τα παιδιά της Αμερικής από την κακόβουλη επιρροή της κινεζικής προπαγάνδας στην εφαρμογή του TikTok. Αυτή η εφαρμογή είναι ένας κρυμμένος κατάσκοπος στα τηλέφωνα των Αμερικανών», δήλωσε ο ρεπουμπλικανός και μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων εκ μέρους του Τέξας Michael McCaul, ο οποίος και συνέταξε τη νομοθεσία.

Οι ΗΠΑ θεωρούν πως μέσω του TikTok διαρρέουν στοιχεία Αμερικανών προς την κινεζική κυβέρνηση. Ταυτόχρονα, εκφράζονται φόβοι για λογοκρισία περιεχομένου που είναι κατά της κινεζικής κυβέρνησης.

Μάλιστα, τον περασμένο Μάρτιο, ο επικεφαλής της αμερικανικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, Avril Haines, είχε προειδοποιήσει ότι η Κίνα θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει το TikTok για να επηρεάσει τα αποτελέσματα των επερχόμενων αμερικανικών προεδρικών εκλογών του 2024.

Από την πλευρά του, το TikTok έχει τονίσει επανειλημμένως ότι δεν έχει ούτε και σκοπεύει να μοιραστεί τα δεδομένα των Αμερικανών χρηστών με την κινεζική κυβέρνηση.

Πηγή:instanews.gr

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact