ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κατάργηση ΕΝΦΙΑ ζητούν οι έμποροι της Θεσσαλονίκης

Τι ζητούν σχετικά με τις 100 δόσεις

Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και παράταση στη λήξη των 100 δόσεων ζητά με επιστολή τους στους υπουργούς Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο και Οικονομίας Γιώργο Σταθάκη (με κοινοποίηση στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα) η Ομοσπονδία Επαγγελματιών και Εμπόρων Νομού Θεσσαλονίκης (ΟΕΕΘ).

Για το θέμα του ΕΝΦΙΑ, η ΟΕΕΘ επισημαίνει πως εάν διατηρηθεί, «με τις αντικειμενικές αξίες να είναι κατά 60% μικρότερες από αυτές του 2007, τότε η κατάσταση στην αγορά λόγω της έλλειψης ρευστότητας και από άλλους δυσμενής παράγοντες, θα αυξηθεί, με αποτέλεσμα να παρασύρει στο κλείσιμο και χιλιάδες άλλες μικρομεσαίες επιχειρήσεις, που βρίσκονται στα πρόθυρα να κατεβάσουν ρολά και τελικά να αυξηθεί δραματικά η ανεργία».

Σε ό,τι αφορά τις 100 δόσεις, η Ομοσπονδία ζητά -μεταξύ άλλων- να δοθεί παράταση μέχρι το τέλος του έτους, «με σκοπό να ενταχθούν σ’ αυτήν και όσοι ακόμη μικρομεσαίοι επιχειρηματίες, λόγω της έλλειψης μετρητών δεν μπόρεσαν μέχρι σήμερα» καθώς και η ρύθμιση «να μην εκπίπτει, αν δεν πληρωθούν τα τρέχοντα».

Ζητείται επίσης η καταβολή των νέων δόσεων του ΕΝΦΙΑ «να μη γίνει σε 3 ή 4 δόσεις, αλλά να ενταχθούν σε πολύ περισσότερες και εφόσον κι αυτές γίνουν ληξιπρόθεσμες, να ρυθμιστούν κι αυτές σε 100 δόσεις».

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact