ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Καθαρή τροχιά ανάκαμψης για το ευρώ βλέπει το Bloomberg

Αναστροφή του κλίματος για το ευρώ βλέπει το αμερικανικό πρακτορείο Bloomberg, το οποίο σημειώνει ότι η βουτιά του ενιαίου νομίσματος των τελευταίων εννέα μηνών «πέρασε στην ιστορία».

Σε δημοσίευμα του αμερικανικού πρακτορείου υπογραμμίζεται ότι τον περασμένο μήνα το ευρώ κατέγραψε τη μεγαλύτερη άνοδο των τελευταίων έξι εβδομάδων έναντι του δολαρίου, εξαιτίας των ενδείξεων ότι η ΕΚΤ με το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης ανοίγει ο δρόμος για ισχυρότερη ανάπτυξη και υψηλότερο πληθωρισμό.

Η ανάπτυξη του πρώτου τριμήνου στις ΗΠΑ ήταν αρκετά χαμηλότερη από την αναμενόμενη και αυτό αυξάνει τις προσδοκίες ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Fed) δεν θα βιαστεί να προβεί σε αύξηση των επιτοκίων του δολαρίου.

Την προηγούμενη εβδομάδα το ευρώ ενισχύθηκε 3% έναντι του αμερικανικού νομίσματος φτάνοντας έως το 1,12 δολ. Το ράλι που έχει σημειώσει τις τελευταίες έξι εβδομάδες είναι το μεγαλύτερο για περισσότερο από έναν χρόνο. 

Το ευρώ ενισχύθηκε επίσης 4% την προηγούμενη εβδομάδα έναντι του ιαπωνικού νομίσματος και έφτασε τα 134,58 γεν. Ήταν η μεγαλύτερη άνοδος των τελευταίων δύο ετών.

Παράλληλα, μειώθηκαν τα στοιχήματα για νέα υποχώρηση του ευρώ έναντι του δολαρίου, τα οποία είχαν φτάσει σε επίπεδα ρεκόρ στα τέλη Μαρτίου, όταν η ισοτιμία του ευρώ είχε φτάσει αυτή του ενός δολαρίου.

Τον περασμένο μήνα οι τιμές στη ζώνη του ευρώ σταμάτησαν την πτωτική πορεία τους ύστερα από τέσσερις μήνες. Η ΕΚΤ έχει θέσει στόχο την αύξηση του πληθωρισμού κοντά στα επίπεδα του 2%. Μετά την άνοδο του ευρώ πάνω από το 1,10 δολ., οι αγορές προσπαθούν τώρα να ζυγίσουν αν το ενιαίο νόμισμα θα μπορέσει να ξεπεράσει τον κινητό μέσο όρων των 100 τελευταίων ημερών που διαμορφώνεται σε 1,13 δολ.

Αναλυτές εκτιμούν ότι το ενιαίο νόμισμα μπορεί να συνεχίσει βραχυπρόθεσμα την ανοδική του πορεία έναντι του αμερικανικού. Σε περίπτωση που φτάσει τα 1,13 δολ., επόμενος στόχος που συζητείται στις αγορές είναι το 1,15 με 1,16 δολ.
Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact